Geopolitică

BOOM: planul pentru curățarea etnică finală a Gazei publicat în Israel

BOOM: planul pentru curățarea etnică finală a Gazei publicat în Israel

Un „plan final” detaliat conceput până în cel mai mic detaliu pentru a rezolva definitiv problema prezenței palestiniene în Gaza, printr-o adevărată epurare etnică care presupune relocarea populației arabe în Egipt. 

Acesta este cuprins într-un raport, publicat în urmă cu câteva zile de unul dintre cele mai influente think tank-uri israeliene, cu titlul fără echivoc:

„Un plan pentru relocarea și reabilitarea definitivă în Egipt a întregii populații din Gaza”. 

Grupul de studiu autoritar israelian care a elaborat planul este Institutul pentru Strategii Sioniste (Institute for Sionist Strategies, IZS) ai cărui fondatori și exponenți sunt figuri ilustre din societate și centrele de putere ale statului evreiesc: de la trei ori ministrul apărării Moshe Arens, la Premiul Nobel pentru Economie Robert Aumann, acordat în 2005 pentru „creșterea înțelegerii noastre despre conflict și cooperare prin analiza teoriei jocurilor”. 

Teza lui principală este că pacea duce la război, în timp ce pentru a preveni războiul ai nevoie de mai multe arme și mai mult război. 

Apoi mai este Moshe Ya'alon, fost ministru al Apărării în semn de recunoaștere a serviciului său în armată, în care a avut un rol de conducere în toate cele mai devastatoare operațiuni împotriva rezistenței palestiniene. 

Natan Sharansky, pe de altă parte, a fost mai întâi ministru de interne și apoi viceprim-ministru și este cunoscut pentru că a dat undă liberă coloniilor ilegale din Cisiordania

Raportul întocmit de IZS are ca idee de bază întemeierea unui stat pe o bază etnică în care să nu existe loc pentru ceea ce unii membri ai armatei și guvernului israelian au definit drept „animale umane”, palestinienii. 

Raportul grupului, de fapt, susține fără echivoc necesitatea transferului locuitorilor din Gaza, cei care vor supraviețui devastării continue, în Egipt:

„În acest document va fi prezentat un plan durabil și fezabil din punct de vedere economic, care este bine aliniat cu interesele economice și reinstalarea și reabilitarea umanitară durabilă a întregii populații arabe din Fâșia Gaza”, în Egipt. 

Documentul precizează, de fapt, că în cele mai mari două orașe din zona metropolitană Cairo există o cantitate enormă de apartamente construite de stat și sunt goale, disponibile la preț redus și ideale pentru a fi locuite de întreaga populație a Gazei.

Raportul, scris de Amir Weitman, manager și șeful Likud-ului, partidul lui Benjamin Netanyahu, vorbește despre „o soluție inovatoare, economică și durabilă” și explică că „Nu există niciun motiv să credem că nu ne putem permite plata imediată a unui miliard de șekeli, care este practic un fel de plată pentru achiziționarea Fâșiei Gaza”!

Guvernul sionist, prin urmare, ar dori să achiziționeze Fâșia, dar nu înainte de a fi comis genocid împotriva locuitorilor săi și a fi dat naștere la ceea ce va fi amintit ca o a doua Nakba, un al doilea exod forțat al populației palestiniene. 

Mai mult, nu doar unele organizații umanitare au vorbit despre genocidul populației din Gaza în ultimele zile, ci și fostul director al biroului din New York al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, care și-a părăsit postul cu câteva zile în urmă în semn de protest, spunând că ONU „eșuează” în datoria de a preveni ceea ce el numește un genocid al civililor palestinieni din Gaza sub bombardamentul israelian și citând Statele Unite, Regatul Unit și o mare parte din Europa ca fiind „total complice la agresiunea oribilă”. 

Totuși, conform planului întocmit de Institut, aceasta ar fi o oportunitate unică de exploatat. 

În prima linie a raportului, de fapt, citim că „Există în prezent o oportunitate unică și rară de a evacua întreaga Fâșie Gaza în coordonare cu guvernul egiptean”. 

Dar ceea ce este mai rău este că planul este prezentat în mod distopic drept „umanitar” și benefic din punct de vedere economic pentru toată lumea, chiar și pentru palestinienii care, după ce au fost terorizați și uciși de o furie distructivă fără precedent, „ar profita de oportunitatea de a trăi într-o țară bogată și avansată, mai degrabă decât să continue să trăiască în această situație”.

Obiectivul Israelului este să stabilească cetățenii israelieni în Gaza, garantându-le „locuințe de înaltă calitate” și extinzând dramatic zona metropolitană Tel Aviv, cunoscută sub numele de Gush Dan, făcând-o un fel de „Los Angeles al Mediteranei”. 

SINGURA PROBLEMĂ: PREZENȚA LOCUITORILOR ARABI. 

Ideea, deci, este de a convinge Egiptul să preia conducerea și, tot în acest punct, potrivit autorului raportului, situația nu ar fi fost niciodată atât de favorabilă, întrucât planul de curățare etnică a Gazei nu este ideal doar pentru Tel Aviv, dar s-ar alinia „perfect cu interesele economice și geopolitice atât ale statului Israel, cât și ale Egiptului însuși, precum și ale Arabiei Saudite”. 

O bună doză de comoditate economică cinică se adaugă astfel ideii de suprematism etnic al Israelului ca „popor ales”. 

În acest sens, raportul include și un tabel cu costurile de relocare per familie/persoană în Egipt și costurile pentru Israel ca procent din PIB pentru anul 2023.

Egiptul, citim în raport, ar avea de câștigat doar din a permite reinstalarea „umanitară” a palestinienilor în zona metropolitană Cairo: costul mediu al unui apartament vacant, de fapt, ceea ce rezidenții, în ciuda prețurilor foarte mici, nu reușesc să le cumpere, este în jur de 19.000 de euro. 

Prin urmare, pentru a finanța proiectul și a garanta locuințe pentru aproximativ două milioane de palestinieni, va fi necesar să se transfere între 5 și 8 miliarde de dolari către Egypt Inc.:

„o valoare între doar 1% și 1,5% din PIB-ul statului Israel și ușor de finanțat de acesta.” 

Această injecție de lichiditate în casa statului Cairo nu ar putea decât să revigoreze situația economică a țării care se confruntă cu o criză economică gravă din cauza inflației foarte mari și care a forțat-o să apeleze la Fondul Monetar Internațional (FMI) care impune însă reforme draconice aproape inacceptabile. 

Toate acestea aruncă națiunea arabă în pragul defaultului, îngrijorând și Statele Unite, pentru care situația s-ar putea traduce într-un „dezastru strategic”. 

Prin urmare, planul Israelului va ajunge la momentul potrivit. 

Arabia Saudită, la rândul ei, ar beneficia și de „planul final” al think tank-ului sionist, deoarece, dintr-o singură lovitură, ar elimina un aliat important al Iranului, Hamas, și ar oferi forță de muncă ieftină pentru ambițiosul proiect de construcție al orașului futurist Neom, proiectat și dorit de prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Pe scurt, citind documentul, toată lumea s-ar bucura, cu excepția, poate, a palestinienilor: să-i convingem și pe ei să se alăture planului, de fapt, este în desfășurare unul dintre cele mai feroce asedii asupra populației civile din memorie, care este și interzis de dreptul internațional, condamnat de ONU și susținut, în schimb, de apărătorii prin excelență ai drepturilor omului și a democrației din întreaga lume: Statele Unite. 

Puterea stelelor și dungilor, de fapt, tocmai a aprobat 14,3 miliarde de dolari în ajutor Israelului , grație învestirii noului președinte al Camerei, Mike Johnson, un susținător și apărător ferm al Israelului și un evanghelic extremist. 

De asemenea, Washingtonul și-a trimis navele de război în estul Mediteranei ca avertisment pentru Hezbollah și Iran, „blindând” astfel statul sionist. 

SUA a votat, de asemenea, împotriva rezoluției ONU care cere încetarea focului în Fâșie pentru a furniza ajutor umanitar civililor. 

Pe scurt, curățarea etnică a poporului palestinian, pusă în alb și negru de un think tank foarte apropiat de Likud, are loc nu numai cu complicitatea Washingtonului, ci a întregului Occident, în timp ce lumea este martoră neputincioasă la anihilarea unui popor.

Sursa: https://www.lindipendente.online/2023/11/07/in-israele-e-stato-pubblicato-un-piano-dettagliato-per-la-pulizia-etnica-finale-di-gaza/

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).