Despre noi

Cronica Diasporei este o Platformă de Știri Independentă, fondată din dorința de a avea o sursă de informare gratuită, cu adevărat liberă și independentă pentru cetățenii români de pretutindeni.

Suntem o mică echipă de civici care trăim în diaspora, cetățeni implicați de mulți ani în activități de voluntariat, de promovare a României. Am participat la diverse campanii de strângere a semnăturilor pentru inițiativele cetățenești din România.

Din experiența avută în ultimii ani, când cenzura a pătruns puternic nu doar în mass-media autohtonă, dar și în cea internațională, am decis că singurul mod de a aduce la suprafață și alte realități, în afara narațiunii pe sens unic a guvernelor care au finanțat acest flagel, este de a ne implica direct noi, cetățenii care doresc să lupte pentru libertatea de opinie, contra cenzurii și contra abuzurilor care au dus, în anumite țări, la eliminarea din societate a celor care nu au fost de acord cu narațiunea impusă de cei care ne conduc!

Obiectivele noastre 

  • Informarea cititorilor echidistant și independent
  • Preluarea unor articole de interes major din presa internațională astfel încât citirorii noștri să poată avea surse diversificate de informare
  • Alegem categoriile de știri astfel încât să cuprindă informații de interes general, să fie de calitate, să ofere o perspectivă foarte clară cititorilor noștri asupra prezentului cât și viitorului
  • Vom avea și conținut propriu prin analize, opinii, investigații
  • Dorim să formăm o echipă tânără de editorialiști cu principii și etică profesională
  • Încercăm să contribuim la apărarea libertății și independenței presei.

În concluzie, dorim să fim o Platformă de Știri de calitate, echidistantă, fără cenzură, fără sens unic, fără finanțare de la guverne, fără publicitate, gratuită, fără scop comercial, și nu în ultimul rând, dar și cel mai important, FĂRĂ STĂPÂNI!

Sperăm ca aici, cititorul să găsească cele mai interesante articole ale momentului, din diverse surse externe și interne, ale marilor publicații internaționale, în dorința de a realiza o informare corectă și echidistantă, iar în timp să devenim PLATFORMA TA DE ȘTIRI!

Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).