Război Ucraina

SUA Sondaj: Majoritatea americanilor spun NU armelor în Ucraina

SUA Sondaj: Majoritatea americanilor spun NU armelor în Ucraina

Majoritatea americanilor s-ar opune trimiterii de fonduri mai mari pentru a sprijini Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, potrivit unui sondaj realizat de CNN în luna iulie a acestui an. 

De altfel, 55% dintre cei intervievați consideră că Congresul nu ar trebui să autorizeze finanțări suplimentare, în timp ce 51% consideră că Statele Unite au făcut deja destule pentru a sprijini Ucraina în conflict (anul trecut, în urma izbucnirii războiului, cifra s-a oprit la 38%). 

Majoritatea respondenților (63%) consideră că cel mai eficient ajutor se încadrează în domeniul asistenței pentru colectarea informațiilor, 53% în pregătirea militară și doar 43% în transportul suplimentar de arme.

Un procent mare dintre cei intervievați (77%) se declară, de asemenea, îngrijorați de faptul că războiul va continua mult timp, fără să se găsească o soluție.

În special, datele se modifică în funcție de orientarea politică. 

Într-adevăr, dintre republicani, 71% consideră că Congresul nu ar mai trebui să trimită finanțare Ucrainei, în timp ce 59% consideră că Statele Unite au făcut deja destule pentru a sprijini țara aflată în conflict. 

Dintre democrați, mai mult de jumătate (62%) sunt în favoarea unei finanțări mai mari, în timp ce 61% consideră că Statele Unite ar trebui să facă mai mult. 

Dintre independenți, majoritatea (56% pentru prima întrebare, 55% pentru a doua) sunt în conformitate cu blocul de finanțare. 

Dintre cei care se tem că conflictul se va prelungi mult timp, democrații sunt majoritari (82%), urmați de independenți (75%) și republicani (73%).

Sondajul, deși realizat pe un eșantion de populație (1.279 de persoane) nu este totuși irelevant, deoarece sugerează că majoritatea cetățenilor ar putea avea opinii în contrast cu politicile întreprinse de șefii de guvern, în special în ceea ce privește trimiterea de arme în contextul conflictului ruso-ucrainean. 

O tendință depistată, din nou printr-un sondaj, în Italia de data aceasta.

Sursa: lindependente.online

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).