Știri Interne

GUVERNUL a alocat 1,6 milioane de dolari prin NATO pentru a întări armata Ucrainei și Moldovei

GUVERNUL a alocat 1,6 milioane de dolari prin NATO pentru a întări armata Ucrainei și Moldovei

Potrivit Agerpres, miercuri, 5 aprilie, Guvernul a decis printr-o hotărâre, direcționarea a 1,6 milioane de dolari, sumă care ar fi rămas necheltuită din contribuția României la NATO, pentru susținerea forțelor armate din Afganistan (tranşa a II-a), către Fonduri Voluntare NATO destinate întăririi capacității de apărare a Republicii Moldova şi Ucrainei.

"În urma deliberărilor de la nivelul Alianţei s-a decis ca sumele rămase necheltuite să fie returnate la bugetele naționale ale statelor donatoare sau redirecționate de către acestea către alte Fonduri Voluntare ale NATO.

Decizia alocării acestor fonduri, prin intermediul NATO, în beneficiul R. Moldova şi Ucraina, este în concordanță cu obiectivele fixate prin Programul de guvernare 2021-2024 și reflectă angajamentelor asumate de România la nivel înalt în cadrul forurilor internaționale", se arată într-un comunicat al Executivului.

Sursa: agerpres.ro

Foto: Britchi Mirela

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).