Geopolitică

Putin: riscul de război nuclear crește, dar Rusia nu va fi prima care va folosi arma atomică

Putin: riscul de război nuclear crește, dar Rusia nu va fi prima care va folosi arma atomică

Potrivit Agerpres, Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că riscul unui război nuclear este în creștere, ținând cont de evoluția războiului din Ucraina, dar specificat că Rusia nu a ''înnebunit'' și nu va folosi prima arma nucleară!

Rusia va recurgerea la folosirea armei atomice doar ca răspuns la un atac, și de asemenea, spre deosebire de SUA, Rusia nici nu va transfera astfel de arme la baze în alte țări, așa cum au relatat și alte agenții de presă printre care amintim: AFP, Reuters şi EFE.

''Nu am înnebunit, suntem conștienți ce sunt armele nucleare'', a spus Putin la o reuniune prin videoconferință cu membri ai Consiliului rus pentru drepturile omului.

''Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv! Dacă suntem loviți, lovim ca răspuns'', a indicat liderul de la Kremlin.

Putin a dorit să menționeze faptul că în actualul context ''amenințarea unui război nuclear este în creștere''.

Politica militară a Rusiei prevede posibilitatea folosirii armelor nucleare atunci când are loc un atac asupra sa, cu astfel de arme sau cu arme de distrugere în masă, dar și în urma unui atac cu arme convenționale dacă existența statului rus este amenințată.

Putin a fost întrebat despre desfășurarea armelor nucleare tactice de către SUA în țări europene, iar președintele rus a asigurat că Rusia nu va transfera către nici o altă țară din arsenalul său nuclear.

Sunt mai multe voci ale oficialilor occidentali care avertizează deja că, daca Rusia va continua să înregistreze eșecuri în misiunea militară din Ucraina, este posibil ca președintele rus să treacă la folosirea armelor nucleare tactice (bombe de mici dimensiuni pentru distrugerea unor obiective importante).

Sursa: agerpres.ro

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).