Sănătate

BOOM: Franța plătește pentru daunele provocate de vaccin!

BOOM: Franța plătește pentru daunele provocate de vaccin!

Parisul comunică despăgubiri pentru cetățenii afectați de afecțiuni din cauza injectărilor anti-Covid!

Majoritatea sunt miocardite și pericardite, apoi accidente vasculare cerebrale și probleme neurologice. 

Germania și Austria au compensat, de asemenea, efectele secundare ale campaniilor, iar în Italia, problema rămâne tabu. Și încă se discută despre ridicarea izolării pozitive.

În Franța, 72 de persoane au obținut deja despăgubiri pentru daunele cauzate de vaccinarea anti-Covid. 

Cifra a fost furnizată Comisiei de Afaceri Sociale a Senatului Franței de François Toujas, candidat la președinția Oniam, organismul național de compensare care s-a pronunțat asupra a 241 de cazuri, față de 1.020 de cereri făcute la 30 iunie anul trecut și după 150 de milioane de doze administrate în toată țara.

daune vaccin

Puțin peste 30% dintre cereri au fost acceptate, chiar dacă nu se cunoaște încă dimensiunea sumei recunoscute. 

Prejudiciile raportate privesc „în principal miocardită sau pericardită”, cu 211 cazuri, a informat Toujas, actualul președinte al Institutului Francez al Sângelui (EFS).

În ordinea celei mai mari importanțe a patologiilor raportate, au urmat:

  • tulburările neurologice (196, dintre care 33 cu paralizie facială),
  • accidentul vascular cerebral,
  • trombozele,
  • emboliile pulmonare (129),
  • articulare (91),
  • auditive (67) și
  • dermatologice (31). 

Cel mai mare număr de evenimente adverse raportate au fost în urma vaccinului Pfizer (în 691 de cazuri) și Moderna (în 199). Mai sunt de evaluat 768 de cereri, după ce au fost respinse o duzină.

Sunt cifre foarte mici, desigur, în comparație cu un număr prea mare de persoane care suferă, adesea grav, după vaccinare, dar au început să se dea măcar unele semne de recunoaștere a prejudiciului suferit. 

Tot în Austria, după peste 20 de milioane de doze administrate, 1.851 de cereri de despăgubire au fost prezentate la Ministerul Sănătății. 

Până în prezent, 88 de cazuri au fost recunoscute ca fiind legate de vaccin și pentru 72 de persoane s-a achitat o plată unică de 2.000 de euro, celelalte 16 persoane primesc o pensie lunară de 700 de euro.

În Germania, unde cu aproape 65 de milioane de persoane care au primit cel puțin o doză, nu există date oficiale despre câte persoane vaccinate au solicitat compensații, avem confirmarea că există deja cereri acceptate.

Vătămarea prin vaccin a fost recunoscută în 379 de cazuri, sau 11% din cele 8.886 de cereri procesate. 

Datele provin de la Zeit Online, care a cerut autorităților competente de stat luna trecută să furnizeze numere exacte, iar toate cele 16 state federale germane au răspuns. 

Majoritatea cererilor de despăgubire provin din Bavaria (aproximativ 2.100), în timp ce Bremen se află la capătul listei (cu 79).

În Turingia, pentru fiecare 100.000 de persoane vaccinate, biroul competent a primit peste 22 de cereri de recunoaștere a prejudiciului de vaccinare, aproape dublu față de media germană. 

La 21%, proporția de cereri aprobate este mai mult decât dublu în Renania de Nord-Westfalia.

„Solicitările se procesează în ordinea în care sunt primite”, a explicat ministerul local al Afacerilor Sociale, acordând „prioritate cazurilor în care s-a produs o problemă gravă de sănătate sau deces”. 

Saxonia-Anhalt are cea mai mică rată de recunoaștere, doar 4 din 180 de cereri fiind acceptate.

Daunele de la vaccinare sunt considerate „o consecința sanitară și economică cauzată de vaccinare care depășește amploarea normală a unei reacții la vaccin” și oferă dreptul la beneficii sociale. 

Despăgubirile acordate, în multe state federale, au vizat în principal cazuri de tromboza sinusurilor venoase cerebrale și sindrom Guillain-Barré, o boală autoimună care poate duce la invaliditate gravă pe termen lung, paralizie și deces. 

Miocardita, pe de altă parte, printre cele mai recurente afecțiuni grave, a fost considerată un prejudiciu temporar pentru sănătate, iar cei afectați nu primesc despăgubiri sub formă de pensie.

În iunie, prima audiere împotriva Pfizer trebuia să aibă loc la tribunalul regional din Hamburg într-o cerere de despăgubire pentru prejudiciul provocat de vaccin de către un furnizor de servicii medicale, care cerea 150.000 de euro pentru că s-a terminat cu aritmie cardiacă și ceață cerebrală. 

Procesul a fost însă amânat pe termen nelimitat deoarece marea firmă de avocatură Rogert & Ulbrich care o apără pe femeie dorea un complet de judecători, astfel încât imparțialitatea să fie asigurată.

În Germania, unde marea majoritate a reclamațiilor au fost depuse împotriva BionTech, care a fost pionier în utilizarea tehnologiei ARNm în vaccinuri, există două puncte de contact specializate pentru pacienții care bănuiesc că ar fi suferit leziuni post-vaccin. 

Unul este ambulatoriul special al spitalului universitar Marburg, celălalt este spitalul Charité din Berlin, dar listele de așteptare sunt foarte lungi și oamenii încearcă să se mulțumească cu grupurile de ajutor și pentru a găsi remedii pentru suferințele lor.

„Trebuie să cerem ca astfel de terapii să fie controlate, anonimizate și testate în studii clinice”, a spus profesorul Christoph Kleinschnitz, neurolog la Spitalul Universitar Essen.

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).