Știri Externe

BOOM: Un atac cibernetic închide rețeaua MGM din Las Vegas și alte orașe

BOOM: Un atac cibernetic închide rețeaua MGM din Las Vegas și alte orașe

Rețeaua proprietăților MGM, inclusiv o duzină dintre cele mai emblematice hoteluri din Las Vegas, au fost scoase din funcțiune de mai bine de 24 de ore din cauza unei probleme de securitate cibernetică în curs de desfășurare.

Atacul cibernetic a încălcat sistemul informatic de la MGM Resorts, forțând compania să închidă operațiunile la o duzină dintre cele mai emblematice hoteluri și cazinouri din Las Vegas, inclusiv Bellagio, Mandalay Bay și Cosmopolitan, precum și o alte proprietăți MGM din Statele Unite.

Atacul i-a lăsat pe oaspeții hotelului blocați de la a accesa camerele ore în șir și nu și-au putut folosi cardurile digitale pentru a folosi bunuri și servicii.

În cele din urmă, hotelurile au recurs la procese și tranzacții manuale.

De luni seara, site-ul MGM a fost înlocuit cu o pagină de tip splash care sfătuiește oaspeții să contacteze compania direct prin telefon. Compania a detectat prima dată problema duminică seara.

„Am început rapid o investigație cu asistență din partea experților externi în domeniul securității cibernetice”, a raportat MGM luni pe pagina X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

„De asemenea, am notificat forțele de ordine și am luat măsuri prompte pentru a ne proteja sistemele și datele, inclusiv închiderea anumitor sisteme.”

„FBI este conștient de incident, deoarece acesta este încă în desfășurare, nu avem nicio informație suplimentară de furnizat în acest moment”, a declarat Mark Neria, agent special FBI din Las Vegas, pentru Forbes prin e-mail.

Una dintre cele mai mari companii de cazino-hoteluri din lume, MGM Resorts a încasat anul trecut venituri de 14,1 miliarde de dolari.

Numai în Las Vegas, „MGM Resorts ajunge la aproximativ 12 milioane de nopți de cameră pe an”, a spus Jonathan Halkyard, CFO și trezorier al companiei, într-un apel trimestrial privind veniturile luna trecută.

Până luni seara târziu, etajele cazinourilor MGM erau operaționale, dar sistemele cruciale de rezervare pentru camerele de hotel și pentru rezervările la restaurante au rămas inactive, rămânând de peste 24 de ore offline. MGM Resorts nu a răspuns imediat solicitării de comentarii din partea Forbes.

În comunicatul său privind veniturile pentru trimestrul care s-a încheiat pe 30 iunie, MGM a raportat o rată de ocupare de 96% pentru hotelurile sale din Las Vegas Strip.

Aceste camere de hotel au generat venituri de 707 milioane USD, comparativ cu veniturile cazinoului de 492 milioane USD în aceeași perioadă de trei luni.

Pe baza acestor cifre, proprietățile MGM Vegas Strip aduc aproximativ 8 milioane de dolari pe zi din venituri din camerele de hotel.

„Ospitalitatea a fost întotdeauna o țintă principală pentru infractorii cibernetici”, spune Martin Zugec, director de soluții tehnice la Bitdefender, o firmă multinațională de securitate cibernetică.

„Acest sector deține o comoară de date cu caracter personal, inclusiv nume, pașapoarte, adrese și numere de card de credit, care sunt vândute pentru profit.”

În 2018, Marriott a dezvăluit o încălcare masivă care a furat datele a jumătate de miliard de clienți.

În ultimul deceniu s-au înregistrat încălcări de date cu volum mare la o serie de alte mărci hoteliere majore, inclusiv Hyatt, Hilton, InterContinental, Sheraton, Westin, Starwood, Wyndham, Omni Hotels și Mandarin Oriental.

Recent, spune Zugec, Bitdefender a observat „o creștere semnificativă a atacurilor lanțului de aprovizionare care vizează hoteluri care folosesc vulnerabilități în platformele populare pentru a obține accesul inițial.

Chiar săptămâna trecută, am descoperit o instanță de criminali cibernetici care foloseau vulnerabilități zero-day într-un motor de rezervări hoteliere pentru a fura informații financiare.

Mai multe organizații au fost compromise și atacul rămâne activ.”

Dar atacul asupra MGM este atipic pentru majoritatea atacurilor, care tind să vizeze datele personale și sunt adesea descoperite după fapt.

Rareori o încălcare este atât de perturbatoare pentru afacerile zilnice ale hotelurilor pentru o perioadă prelungită.

----------

Un mic exemplu pentru ce se va putea întâmpla când nu vom mai avea cash și digitalizarea noastră va fi completă!

Există un pericol imens nu doar asupra libertății noastre decizionale, dar și asupra viitorului nostru în general!

SURSA: https://www.forbes.com/sites/suzannerowankelleher/2023/09/12/a-cyberattack-mgm-resorts-las-vegas/?sh=6a58e17f505c

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).