Știri Externe

Marea Britanie: închiderea orașelor în cartiere de 15 minute prin filtrele de trafic

Marea Britanie: închiderea orașelor în cartiere de 15 minute prin filtrele de trafic

Bariere de drum care împiedică majoritatea șoferilor să circule prin centrul orașului Oxford vor împărți orașul în șase cartiere de „15 minute”, a declarat un șef de turism al consiliului județean.

Și a insistat că planul controversat va merge înainte, indiferent dacă le place oamenilor sau nu.

Duncan Enright, membru al cabinetului pentru călătorii și strategie de dezvoltare al Consiliului Județean Oxfordshire, a explicat propunerile autorității de filtrare a traficului într-un interviu în The Sunday Times.

El a spus că filtrele vor transforma Oxford într-un „oraș de 15 minute” cu servicii locale pe o rază mică de mers pe jos.

Domnul Enright a spus:

„Este vorba de a vă asigura că aveți un centru comunitar care are toate acele nevoi esențiale, sticla de lapte, farmacie, medic de familie, școli de care aveți nevoie pentru a avea un cartier de 15 minute”.

Scopul este de a reduce traficul în centrul orașului și de a face viața în oraș mai plăcută, dar criticii spun că planurile vor afecta negativ afacerile și economia centrului orașului.

Noile filtre de trafic de pe St Cross Road, Thames Street, Hythe Bridge Street și St Clements vor funcționa șapte zile pe săptămână, între orele 7:00 și 19:00.

Încă două filtre pe Marston Ferry Road și Hollow Way ar urma să funcționeze de luni până sâmbătă.

Oamenii pot conduce liber prin cartierul lor și pot solicita un permis pentru a conduce prin filtre și în alte cartiere, până la 100 de zile pe an.  Aceasta înseamnă o medie de două zile pe săptămână.

Alternativa este să ieși cu mașina pe șoseaua de centură și apoi înapoi la destinație.

Vor fi permise maximum trei permise pentru o gospodărie în cazul în care sunt mai mulți adulți cu mașini înmatriculate la adresă.

Autobuzele, autocarele, taxiurile, furgonetele de livrare, autobuzele, motocicletele și bicicletele sunt scutite și există excepții pentru deținătorii de insigne albastre și persoanele cu responsabilități de îngrijire.

Hotelierul Jeremy Mogford, care deține hotelul Old Bank din High Street și Old Parsonage Hotel and Gees, ambele în Banbury Road, a descris planul ca fiind dezastruos pentru afaceri.

El a declarat anterior pentru Oxford Mail:

„Ceea ce avem sunt oameni care iau decizii care nu locuiesc în centrul orașului și nu petrec mult timp în oraș.

 „Ni se impune ceva de către consilierii care nu locuiesc aici.”

 „Există mult scepticism că aceste consultările sunt un gest simbolic, ultima dată, majoritatea au fost împotriva porților pentru autobuze și au fost amânate până acum”.

 El a spus pentru Sunday Times că tocmai primise primul său mesaj de ură, o carte poștală care spunea: „Oxford a fost foarte bun pentru tine. De ce urăști atât de mult Oxford?”

Potrivit site-ului European Newsroom, pe rețelele de socializare au apărut articole intitulate:

Oxfordshire County Council aprobă „procesul” de blocare climatică care va începe în 2024!

Articolul, care a fost publicat de revista online Vision News pe 30 noiembrie, sugera că locuitorii din Oxfordshire vor fi limitați în cartierul lor local și trebuie să ceară permisiunea și să lase totul pentru a „salva planeta”.

Consiliul Districtului Oxfordshire a aprobat planurile de a bloca rezidenții într-una dintre cele șase zone pentru a „salva planeta” de încălzirea globală.

“Cea mai recentă etapă a agendei „orașului de 15 minute” este de a plasa porți electronice pe drumurile cheie din interiorul și din afara orașului, limitând rezidenții în propriile lor cartiere”, se arată în text.

Aceste afirmații au circulat după ce consiliul a aprobat pe 29 noiembrie un proces de filtrare a traficului de 6,5 milioane de lire sterline  (7,93 milioane de dolari) pentru a limita vehiculele private care circulă pe rutele aglomerate ale orașului în orele de vârf.

Potrivit site-ului web al districtului, șase filtre de trafic vor fi instalate în interiorul drumurilor din Oxford „pentru a reduce traficul, a face călătoriile cu autobuzul mai rapide și a face mersul pe jos și cu bicicleta mai sigure”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al consiliului, locuitorii nu vor fi închiși în casele lor ca parte a planurilor, care urmăresc reducerea aglomerației.

„Filtrele de trafic nu sunt o blocare climatică, ele sunt concepute pentru a reduce traficul pe drumurile din interiorul orașului Oxford”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP pe 8 decembrie.

„Oriunde în oraș va fi în continuare posibilă circulația cu mașina, deși unii șoferi de mașini private ar putea fi nevoiți să utilizeze o rută diferită în timpul orelor de funcționare ale filtrelor de trafic”.

Consiliul a emis o declarație ca răspuns la afirmația înșelătoare care circulă online din 7 decembrie, spunând că personalul și consilierii săi au fost abuzați din cauza „informațiilor inexacte” de pe rețelele de socializare și că va raporta poliției cel mai extrem abuz.

Noi cei din redacție vom trage singuri concluziile noastre, la fel cum suntem convinși că și dumneavoastră veți face la fel.

De mai bine de 3 ani, planeta a intrat într-o serie de restricții, de reducere a drepturilor și libertăților personale încât ne este greu să credem că tot ce ni se prezintă atât de util, de bine pentru mediu sau acum pentru aglomerația din orașe, este spre binele nostru al tuturor cetățenilor de rând.

Adică, soluția la trafic, este resticționarea lui, închiderea lui, cu mici excepții... deci astea sunt soluțiile în noile societăți pe care acești aleși doresc să le construiească!

Nu știu ce ne vor mai pregăti, dar pare că a înnebunit planeta și cine decide direcția în care se îndreaptă umanitatea!

Deja este greu să mai crezi în conincidențe de acest gen după acești ultimi ani nebuni la care nimeni nu se aștepta!

Surse:

https://www.oxfordmail.co.uk/news/23073992.traffic-filters-will-divide-city-15-minute-neighbourhoods/

https://www.bbc.com/news/uk-england-oxfordshire-63794200

https://letstalk.oxfordshire.gov.uk/traffic-filters-2022

https://www.oxford.gov.uk/news/article/2332/joint_statement_from_oxfordshire_county_council_and_oxford_city_council_on_oxford_s_traffic_filters

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).