Știri Externe

Yemen: noi raiduri aeriene ale țărilor aliate împotriva Houthiilor

Yemen: noi raiduri aeriene ale țărilor aliate împotriva Houthiilor

La scurt timp după reuniunea de urgență convocată de Consiliului de Securitate al ONU, SUA, Marea Britanie și alte opt țări aliate, Italia exclusă, au lansat un nou atac împotriva unui avanpost houthi din Yemen.

O sursă de la Pentagon a spus că ofensiva are ca scop limitarea capacității Houthiilor de a viza navele care tranzitează Marea Roșie, continuând operațiunile de bombardare începute ieri.

„Italia sprijină operațiunile țărilor aliate, care au dreptul de a-și apăra navele, în interesul fluxurilor comerciale globale și al asistenței umanitare”, a informat guvernul italian.

Italia a refuzat însă să participe la atacurile împotriva houthiilor!

Potrivit unui articol al agenției britanice Reuters, care citează surse guvernamentale britanice, guvernul italian a refuzat să participe la atacurile militare care au început peste noapte împotriva rebelilor Houthi din Yemen, care sabotează traficul maritim în solidaritate cu Palestina.

Statele Unite și Marea Britanie au lovit numeroase ținte în Yemen din aer și din mare, în timp ce Țările de Jos, Australia, Canada și Bahrain au oferit sprijin logistic și de informații.

Confirmarea parțială vine de la ministrul de externe italian, Antonio Tajani, care a declarat că:

„Italia nu poate participa la raiduri fără aprobarea Parlamentului”.

https://www.lindipendente.online/2024/01/13/yemen-nuovi-raid-aerei-dei-paesi-alleati-contro-gli-houthi/

https://www.lindipendente.online/2024/01/12/litalia-si-sarebbe-rifiutata-di-partecipare-agli-attacchi-contro-gli-huthi/

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).