Știri Interne

BOOM: Strategia națională a MAI cu măsuri împotriva teoriei conspirației și a protestelor populației

BOOM: Strategia națională a MAI cu măsuri împotriva teoriei conspirației și a protestelor populației

Potrivit ziarului national.ro, Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică 2023-2027 se va axa, în mod cel puțin straniu, pe combaterea:

-          dezinformărilor,

-          a teoriei conspirației și

-          înăbușirii în fașă a revoltelor populare.

Pentru a putea îndeplini toate aceste noi obiective strategice se vor înființa noi structuri în MAI, iar accentul se va pune pe culegerea de informații și colaborarea între toate instituțiile de forță.

Guvernul ne vorbește despre gestionarea eficientă a evenimentelor publice, în așa fel încât să se asigure un climat optim de exprimare liberă a opiniilor, într-un mediu civilizat și sigur.

Implementarea unei noi strategii de ordine și siguranță publică a devenit necesară pentru configurarea unui răspuns adecvat la noile amenințări ce vizează spațiul de siguranță publică, se arată în Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică 2023-2027.

Care ar fi aceste noi amenințări? Guvernul susține că sunt dezinformările, teoria conspirației și revoltele populare, toate provocate de pandemia Covid-19 și de criza energetică!

Sună ca și cum ei se pregătesc pentru ceva care urmează să se impună populației și nu doresc ca cetățenii să poată avea modul prin care să riposteze! Vedem ce se întâmplă în Franța în ultimele 10 zile!

A fost evidențiat modul în care a fost invadat spațiului informațional românesc cu dezinformări și teorii ale conspirației, unele dintre acestea amplificate inclusiv prin metode și mijloace artificiale, creându-se premisele ca exponenții formațiunilor extremiste să atragă mai mulți simpatizanți, reușind inclusiv organizarea mai multor manifestații de protest de amploare împotriva autorităților, însă de amploare relativ redusă, se precizează în Strategie.

”Pe termen mediu, condițiile propice propagării curentului extremist la nivel național se mențin, în special prin alimentarea tensiunilor sociale generate de măsurile restrictive, principalul risc fiind asociat cu încercările de infiltrare și deturnare de către simpatizanți cu viziuni extremiste a unor proteste pașnice. Din perspectiva amenințărilor hibride, propagarea accelerată a informațiilor privind evenimente cu un puternic impact emoțional, cum ar fi cele în care sunt implicați membri ai unor grupări infracționale organizate, dar și creșterea semnificativă a numărului de informații eronate și dezinformări disponibile în spațiul public contribuie la amplificarea artificială a unor evenimente, deturnarea în scop violent a unor manifestații publice, precum și la divizarea treptată și polarizarea societății”, consideră Guvernul.

După cum v-am prezentat zilele trecute într-un articol în care se arăta scăderea credibilității israelienilor în instituțiile statului, nici la noi încrederea în autorități nu este mai bună, iar acum cu astfel de prevederi instituțiile statului vor fi tot mai puțin credibile în fața cetățenilor iar constituția se demonstrează doar un act făcut pentru cetățeanul simplu și nu pentru baronii care au confiscat țara!

Potrivit acestei Strategiei, acțiunile, inacțiunile sau imixtiunile unor persoane/grupuri interesate de atingerea unor deziderate proprii vizează afectarea actului de decizie de la nivelul instituțiilor responsabile cu asigurarea unor servicii esențiale (ex: ordinea și siguranța publică).

”În context, trebuie subliniată uzitarea tot mai frecventă a unor instrumente și mijloace cibernetice, respectiv a platformelor media/sociale în operațiunile de acest tip, inclusiv prin derularea unor campanii de denigrare cu ținte precise (targeting), relevanța acestora fiind asigurată de posibilitatea anonimizării scopurilor reale, impactul amplificat artificial, viteza ridicată de propagare a narativelor ostile și gradul mare de accesibilitate al publicului țintă”, se mai arată în Strategie.

Conform acesteia, anumite campanii informaționale vizează crearea unor emoții puternice și imediate în rândul publicului țintă, scontând pe polarizarea opiniei publice (și imposibilitatea dialogului dintre părți) și adâncirea clivajelor sociale, de obicei prin alimentarea simultană a taberelor cu narative astfel construite încât să rezoneze cu anumite prejudecăți, modele mentale sau poziții față de subiectul de interes general.

Este foarte clar că nu pot lipsi rețelele de socializare, locul unde milioane de oameni interacționează zilnic, locul unde pot avea acces la surse de informare alternative față de narațiunea publică cu sens unic, iar acestea sunt primele vizate în noua Strategie Națională!

În ultimii ani, modul de organizare a adunărilor publice, în special a manifestațiilor de protest, a suferit modificări substanțiale, promovarea fiind realizată de cele mai multe ori pe rețelele de socializare, iar comportamentul participanților suferind transformări, susține Guvernul.

În context, mediul virtual poate deveni un factor favorizant pentru polarizarea opiniei publice, aspect ce necesită adaptarea tacticilor și măsurilor preventive/reactive ale structurilor de ordine publică, astfel încât intervenția să se realizeze în baza unei imagini situaționale complete, cu dispozitive și modalități de acțiune adaptate noilor provocări, se mai specifică în Strategie.

După cum vedem chiar și iluzia democrației începe să se erodeze, iar cetățenilor simpli le rămân din ce în ce mai puține mijloace prin care să-și poată exprima democratic (cât mai exista ca termen, real nu am avut niciodată așa ceva) nemulțumirea față de puterea centrală sau locală care conduc țara și destinul nostru fără să le pese de cetățeni!

Dacă vom rămâne pasivi și dezinteresați de toate aceste schimbări dramatice prin care trece societatea în general, nu doar în România, ne vom trezi într-un regim totalitar din care cu greu vom avea șanse să ieșim sau să supraviețuim!

Sursa: national.ro

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).