DIVERSE

NEBUNIE! Planul C40 prin care ne vor lua mâncarea, mașinile și hainele!

NEBUNIE! Planul C40 prin care ne vor lua mâncarea, mașinile și hainele!

Raportul C40, o rețea finanțată de Bill Clinton și George Soros, care include primii cetățeni din orașele Milano și Roma, prevede abolirea cărnii și laptelui, adio mijloacelor de transport private și maximum 3 articole vestimentare pe an.

Ei îl numesc „obiectiv ambițios”, dar insistă că ar fi cel mai bun posibil, cel mai corect și cel mai bun. 

Rezultatul care ne-ar permite să salvăm planeta limitând puternic poluarea în orașele mari. 

În ce constă acest obiectiv este evident: reducerea emisiilor cu cel puțin 50%, de obținut evident prin limitarea sau chiar eliminarea consumului (sau prin eliminare noastră, poate ar fi și mai ușor). 

Câteva mici exemple, doar pentru a vă face plăcere. Pentru a obține cel mai bun rezultat, până în 2030, ar trebui să fie posibilă eliminarea completă a consumului de carne și lapte și a folosirii vehiculelor private. 

Și fiecare cetățean ar trebui să cumpere cel mult trei articole vestimentare noi pe an.

ECOLOGIA

Aspectul tulburător al problemei este că nu activiștii din Ultima Generație sau vreun alt grup degradat de militanți verzi au propus realizarea acestui scenariu al Uniunii Sovietice (în cea mai întunecată perioadă, de altfel). 

Nu, a fost C40 sau „o rețea globală de aproape 100 de primari din marile orașe ale lumii care sunt uniți în acțiune pentru a aborda criza climatică”. 

Primii cetățeni din Milano și Roma, Beppe Sala și Roberto Gualtieri, fac și ei parte din această rețea de câțiva ani încoace (de la începutul anilor 2000). 

Beppe Sala este chiar membru al comitetului executiv al organizației, care își propune în mod explicit:

„să influențeze agenda globală” pentru a realiza „o tranziție verde și justă” și pentru a realiza „un viitor mai verde, mai sănătos și mai prosper pentru toată lumea, pretutindeni”.

STUDIU ȘOC

De pe site-ul oficial al congregației aflăm că:

„primarii orașelor C40 s-au angajat să folosească o abordare incluzivă, bazată pe știință și pe colaborare pentru a-și înjumătăți cota echitabilă de emisii până în 2030, pentru a ajuta lumea să limiteze încălzirea globală la 1,5 grade și să construiască sănătos, comunități echitabile și rezistente. C40 îi ajută pe primari să o facă”. 

Și cum îi ajută? Ușor: indicând o serie de obiective de atins precum cele enumerate meticulos într-un raport intitulat ”Viitorul consumului urban într-o lume de 1,5°C”!

Pentru a înțelege de unde provin ideile „verzi” pentru care plătim consecințele astăzi, doar răsfoiți-le. 

În acele pagini există deja totul. Acest studiu gustos, la fel ca toate celelalte activități C40, este susținut de o echipă solidă de donatori, inclusiv unele ministere și guverne europene, dar mai ales entități precum fundațiile Open Society ale familiei Soros, Fundația Clinton, Google, Ikea, L' Oreal și alte acronime de acest nivel.

Ipoteza documentului recent publicat este foarte clară: întrucât orașele mari sunt singure responsabile pentru aproximativ 10% din emisiile globale, primarii pot aduce o contribuție uriașă la lupta împotriva poluării adoptând politici sugerate de experții de încredere de la C40.

 „Liderii orașelor trebuie să fie și mai proactivi, creând și modelând piețe și angajându-se în sectoare care nu au fost luate în considerare anterior”, se arată în introducerea raportului. 

În plus, trebuie să „susțină cetățenii și întreprinderile în realizarea unei schimbări radicale și rapide a modelelor de consum”. 

Mesaj a fost recepționat? 

Primii cetățeni trebuie să impună un impuls mai mult sau mai puțin blând pentru schimbarea tiparelor de consum pe baza indicațiilor primite. 

Prin exercitarea autonomiei cuiva, pot chiar trece peste guverne. În orice caz, dacă obiceiurile metropolei ar putea fi schimbate, restul orașelor s-ar adapta mai devreme sau mai târziu.

Uite așa primarii trebuie să facă totul pentru a elimina „emisiile provenite din consumul urban de materiale de construcții, alimente, îmbrăcăminte și țesături, transportul privat, electronice și electrocasnice, precum și transportul aerian privat”.

Așa că, să începem cu indicațiile prețioase referitoare la alimente. 

Raportul spune că în 2017, emisiile legate de consumul alimentar reprezentau 13% din total. 

„Aproximativ trei sferturi din aceste emisii provin din consumul de alimente de origine animală, restul de 25% din consumul de alimente de origine vegetală”! 

„Dacă orașele C40 își schimbă consumul și obiceiurile alimentare în conformitate cu obiectivul progresiv identificat, emisiile categoriei ar putea fi reduse cu 51% între 2017 și 2050.

Adoptarea unor ținte ambițioase ar permite o reducere suplimentară a celor 9%. 

Adoptarea schimbării dietei este intervenția cu cel mai mare potențial de reducere a emisiilor. 

Adoptarea unei diete sănătoase (adică reducerea aportului de carne și produse lactate) contribuie cu 60% la reducerea emisiilor (43% și respectiv 17%). 

EXCELENT: PENTRU A POLUA MAI PUȚIN TREBUIE SĂ MĂNÂNCI MAI PUȚIN. 

Adică limitarea cantității de calorii introduse în organism în fiecare zi și, mai ales, combaterea cărnii și a produselor lactate. 

Scopul ambițios este eliminarea completă a consumului acestuia până în 2030, dar jalnicii experți C40 și-au stabilit și un obiectiv mai simplu de atins, și anume un „obiectiv progresiv”, care prevede un consum de carne pe cap de locuitor egal cu 16 kilograme pe an și un consum de 90 litri de lapte. 

Apoi mai este reducerea garderobei. Obiectiv progresiv: opt haine noi pe an, obiectiv ambițios doar trei articole achiziționate pe an. 

Cu siguranță este mai rău cu transportul. Ideea este să ajungem, în cel mai blând scenariu, să avem 190 de vehicule private la 1.000 de locuitori și, inutil să spun, zero în cel mai dezirabil scenariu. 

În orice caz, fiecare vehicul ar trebui să aibă o durată de viață de douăzeci de ani.

Vă rugăm să rețineți că aici nu vorbim despre rezultate care vor fi obținute în viitorul îndepărtat: 2030 este mâine. 

Iar faptul nu va scăpa cititorului atent că toate acțiunile prevăzute de raport și recomandate cu tărie primarilor prevăd o reducere brutală a cheltuielilor și, în consecință, o pagubă senzațională a unor sectoare precum:

  • confecții,
  • agroalimentare,
  • industria auto.

MAI CURAȚI, MAI VERDE? NU, VOM FI MAI SĂRACI!

Desigur, vorbim de un raport și nu de un regulament european sau de noi legi. Dar nu trebuie subestimat, așa cum subliniază pe bună dreptate Lucio Malan de la Fratelli d'Italia postând documentul nebunesc pe Twitter. 

C40 este de fapt un grup de presiune susținut de unele dintre cele mai puternice organizații de comunicare din lume. 

Deși este puțin probabil ca primarii să poată impune cu fermitate dorințele lobbyiștilor verzi, ei sunt cu siguranță influențați de acțiunea lor. 

La urma urmei, dacă vrei să rămâi în cercurile care contează, trebuie să te adaptezi și să-ți faci temele, adică să implementezi politici adecvate, și rapid.

În octombrie anul trecut, în timpul întâlnirii C40 de la Buenos Aires, un grup de peste 200 de organizații și companii le-a înmânat primarilor membri ai grupului o scrisoare frumoasă prin care le-a cerut primarilor să depună mai mult efort pentru a finaliza revoluția verde. 

Aceștia au deplâns o „lipsă colectivă de progres” în ceea ce privește inițiativele climatice. 

Și le-a cerut „primarilor din întreaga lume să identifice evenimentele meteorologice extreme din orașele lor și să stabilească o legătură cu urgența climatică” (adică să ne manipuleze cu spor). 

În încheiere, el a reiterat „necesitatea reducerii aportului de carne și produse lactate”. 

Pe rând, raport după raport, nu sunt condiționate doar politicienii și administratorii, ci și elitele în general și opinia publică.

Ei bine, dacă ești fermecat de sirenele verzi, știi ce te așteaptă. 

Dacă crezi că salvezi planeta, știi că de fapt susții crearea unei lumi fără carne, lapte și mașini. 

Nu mai curată, dar mult mai săracă.

Orașele din Europa care au aderat la acest plan C40:

orase c40

-------------------

Noi din redacție nu cred că putem adăuga prea multe, v-am avertizat mereu despre planurile diabolice ale acestor psihopați!

Conspirație după conspirație devine realitatea, iar până la ”închisorile digitale de cartier” mai este doar un singur pas!

Digitalizare, portofelul digital, banii digitali și eliminarea banilor lichizi, cota de CO2, sunt doar câteva dintre acele realități pe care mulți dintre noi nu le credeau realizabile! Uite că încet încet ies din anonimat și devin realități!

(Dacă ați apreciat acest articol, poate doriți să faceți o donație pentru Cronica Diasporei. Spre deosebire de majoritatea altor site-uri web, noi nu primim finanțare, suntem 100% independenți și imparțiali. Editorii noștri nu sunt plătiți și lucrează în întregime voluntar, la fel ca majoritatea colaboratorilor noștri, dar există costuri inevitabile asociate de întreținerea unui site web. Depindem de cititorii noștri care ne vor ajuta, fie cu plăți regulate, fie cu plăți unice. Puteți dona aici DONEAZĂ. Mulțumim.)

Sursa: laverita.info

https://www.c40.org

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).