TEHNOLOGIE

GEOINGINERIA: mai mult de 50 de state manipulează clima, spune AEMET!

GEOINGINERIA: mai mult de 50 de state manipulează clima, spune AEMET!

A vorbi despre manipularea artificială a climei nu mai este tabu. Oricine consideră geoingineria o farsă a teoreticienilor conspirației va trebui să se răzgândească, pentru că subiectul a fost abordat recent de un organism instituțional al unei țări europene.

SĂ VORBIM ACUM DESPRE ARTICOLUL PREZENTAT PE BLOGUL AGENȚIEI SPANIOLE AEMET!

Agenția meteorologică de stat spaniolă AEMET a publicat pe site-ul său un articol pe 10 aprilie 2023 cu titlul:

Modificare artificială a climei. Starea schimbărilor meteorologice provocate de om în întreaga lume ”.

Textul evidențiază faptul că „ în prezent, peste 50 de țări desfășoară activități privind modificarea artificială a vremii”, rezultatele acestor experimente s-ar regăsi în rapoartele periodice realizate de Comitetul de experți al Organizației Meteorologice Mondiale (OMM).

„Aceste activități, se arată pe site-ul AEMET, au ca scop creșterea moderată a precipitațiilor (cu 10-20%), reducerea dimensiunii grindinei și a pagubelor pe care le provoacă, și dispersarea ceții la nivel local”.

DE LA ÎNSĂMÂNȚAREA NORILOR LA TUNURILE SONICE: TEHNICILE UTILIZATE

Articolul trece în revistă principalele tehnici folosite pentru modificarea condițiilor atmosferice, printre obiective fiind și cel de combatere a încălzirii globale, dar consecințele asupra mediului, planetei și sănătății rămân în mare măsură necunoscute.

„Multe dintre tehnicile folosite în modificarea vremii artificiale se bazează pe cunoștințe științifice bine stabilite, dar există încă multe incertitudini”. Poate fi citit pe blogul AEMET.

clima 1

Printre tehnicile analizate se numără utilizarea rachetelor explozive sau a tunurilor sonice pentru combaterea grindinii:

„În ciuda încrederii unor utilizatori și a succesului comercial, în literatura științifică consultată nu s-au găsit fundamente științifice plauzibile care să le justifice eficacitatea”, scriu autorii.

Se acordă spațiu amplu pentru Cloud Seeding, însămânțarea norilor:

„Se poate face cu avioane sau rachete, însămânțând partea superioară a norului în locuri selectate anterior”, se explică. 

De asemenea, în acest caz nu lipsesc referințele la necunoscutele privind aplicarea acestei tehnici: „Succesul nu este garantat și este indicat să se evalueze cu atenție o analiză cost-beneficiu”, mai citim.

IODURĂ DE ARGINT ȘI GHEAȚĂ CARBONICĂ (SEACĂ): ELEMENTELE CHIMICE INJECTATE ÎN NORI!

Ceea ce se injectează în nori se relatează în articol:  

„Aceștia sunt compuși precum iodură de argint, cea mai folosită, clorură de sodiu sau gheață carbonică, a căror utilizare nu este foarte frecventă și este folosită în concentrații scăzute, este considerată inofensivă faţă de mediu”.

În orice caz, rezultatele sunt modeste, după cum a raportat agenția spaniolă:

„În unele studii, creșterile de precipitații asociate acestor metode sunt considerate a fi de până la 20% în cel mai bun caz, dar există întotdeauna o marjă de incertitudine în evaluarea lor”.

De asemenea, sunt testate și alte tehnici: proceduri precum ionizarea, laserele sau câmpurile electrice. 

clima 2

Potrivit Aemet:

„la scara de acțiune necesară în lumea reală, pare să nu existe o bază suficientă pentru a-i demonstra eficacitatea”.

Din zecile de țări din lume care, potrivit articolului, aplică geoingineria, doar China este menționată: 

„Recent a devenit actual cum China poate planifica plantarea norilor la scară largă pentru a combate seceta”.

Aceste experimente se desfășoară de zeci de ani în diverse părți ale planetei, toate acestea fără niciun consens sau informații adecvate pentru cetățeni. 

Și chiar și în acest caz, evaluarea risc-beneficiu a acestor experimente rămâne o chestiune controversată.

--------------

Geoingineria este particată încă din anii 1800, din mărturiile unor oameni de știință, dar încă există extrem de mulți oameni care nu cred în această ramură tehnologică și o consideră o conspirație.

Dar ce să faci când există dovezi oficiale, cum le place multora să citească, care prezintă fix ce spun foarte mulți oameni de știință, premiu nobel în fizică care a fost recent cenzurat, chiar Generalul Emil Străinu care vorbește despre această tehnologie de zeci de ani!

Ca de obicei presa liberă este mereu cenzurată, însă atât cât putem vom merge înainte și vom prezenta adevărul, chiar dacă nu avem susținerea necesară ca să putem continua această activitate!

Concluziile vă lăsăm pe dumneavoastră să le trageți ca de obicei, interesul nostru nu este cel de a manipula, doar prezentăm date oficiale și articole din presa credibilă!

Surse:

https://www.byoblu.com/2023/04/23/geoingegneria-piu-di-50-stati-manipolano-il-clima-lo-rivela-lagenzia-meteorologica-spagnola/

https://www.aemet.es/es/conocermas/modificacion_artificial_tiempo

https://aemetblog.es/2023/04/10/algunas-consideraciones-sobre-la-modificacion-artifical-del-tiempo/#_Toc123055540

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).