TEHNOLOGIE

NIGERIA: blocarea tuturor cartelelor SIM care nu sunt legate la identitatea digitală

NIGERIA: blocarea tuturor cartelelor SIM care nu sunt legate la identitatea digitală

Companiile care oferă servicii de telecomunicații în Nigeria au primit un nou ordin de la guvernul federal de a bloca complet toate cardurile SIM care nu sunt conectate la numărul de identificare național (NIN) acceptat de biometrie până la 28 februarie 2024.

Directiva a fost emisă de Comisia Nigeriană de Comunicații (NCC), conform avizelor corporative emise de unele companii de telecomunicații clienților și partenerilor lor.

În comunicarea MTN Nigeria citată de Punch, compania de telecomunicații spune că mișcarea este în conformitate cu o „directivă a industriei” care cere ca toate cardurile SIM care nu sunt legate de NIN-uri sau cele legate de NIN-uri neverificate să fie suspendate până pe 28 februarie 2024.

Oferind mai multe informații despre această problemă, MTN Nigeria a spus că liniile telefonice conectate la NIN-uri care au fost trimise, dar neverificate, vor fi blocate până pe 29 martie. 

Acesta este pentru NIN-urile conectate la cinci sau mai multe carduri SIM. 

În cazurile în care cinci sau mai puține carduri SIM sunt conectate la NIN-uri trimise, dar neverificate, liniile vor fi blocate până pe 15 aprilie.

În timp ce și-a încurajat abonații să-și trimită NIN-urile pentru verificare, operatorul de rețea mobilă a spus că și-a consolidat, de asemenea, echipele și infrastructura pentru a le face procesul convenabil, în timp ce lucrează pentru a îndeplini cerințele de conformitate stabilite de guvern.

Aproximativ 12 milioane de abonați de telefonie mobilă ar putea fi afectați de decizie, subliniază Business Day, făcând aluzie la datele din septembrie de la NCC. 

Asociația Operatorilor de Telecomunicații Autorizați din Nigeria (ALTON) va contribui la aplicarea noii directive.

Din aprilie anul trecut, este în vigoare o ordonanță pentru blocarea parțială a peste 70 de milioane de cartele SIM nelegate de identitatea digitală a proprietarului. 

Cu toate acestea, acesta este un bloc unidirecțional, deoarece numai apelurile efectuate nu sunt acceptate pe aceste carduri SIM. 

Din 28 februarie, așadar, toate categoriile de carduri SIM ai căror deținători nu au realizat conexiunea NIN vor fi complet lipsite de acces la toate serviciile de apel și date.

Nigeria a început campania de conectare a cartelelor SIM la NIN-uri în decembrie 2020, guvernul federal afirmând că aceasta face parte din strategia sa de îmbunătățire a securității naționale. 

Prevalența tot mai mare a identității digitale în țară a contribuit în mare măsură la exercițiu.

În Namibia, unde este în desfășurare un exercițiu similar de înregistrare a cartelelor SIM, autoritățile au avertizat că vor începe să blocheze cardurile SIM neconforme de la 1 ianuarie, pe fondul apelurilor susținătorilor de confidențialitate de a opri procesul din cauza preocupărilor legate de confidențialitatea datelor.

Surse:

https://www.biometricupdate.com/202312/nigerian-telcos-told-to-block-sims-not-linked-to-digital-id-by-feb-28

https://presskit.it/2023/12/27/la-nigeria-blocchera-le-utenze-telefoniche-dei-cellulari-non-collegate-agli-id-digitali-lo-ordinato-governo/

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).