TEHNOLOGIE

SUA: Furt enorm al datelor de sănătate de la 4,5 milioane de pacienți

SUA: Furt enorm al datelor de sănătate de la 4,5 milioane de pacienți

Acesta este riscul digitalizării care poate fi atât în domeniul sanitar cât și bancar sau al identității fiecărui individ!

Cetățenii sunt din ce în ce mai mult la cheremul hackerilor din cauza identificării digitale iminente și a digitalizării în creștere. 

Acum a fost raportat un nou furt de date în Statele Unite: hackerii au accesat datele de sănătate a 4,5 milioane de oameni.

Aceste date includ:

  • Nume
  • Adresă
  • Data nașterii
  • Cod numeric personal
  • Număr de identificare al contribuabilului
  • Numărul de fișă medicală
  • Informații medicale (diagnostic, cod de diagnostic, stare mentală/fizică, informații despre prescripție medicală, numele și locația furnizorului)
  • Informații privind asigurările de sănătate (numărul beneficiarului, numărul abonatului, identificarea Medicaid/Medicare)
  • Informații privind facturarea și reclamațiile (numărul de cont al pacientului, numărul de identificare al pacientului și informațiile despre costul tratamentului).

Știrea datează de anul trecut și a fost confirmată în urmă cu câteva zile de compania de tehnologie a sănătății HealthEC. 

Incidentul s-a petrecut în vara anului 2023. Compania spune oficial că au fost furate nume și acte de identificare personale. Dar se pare că furtul de date este mult mai larg.

„În general, oamenii ar trebui să rămână vigilenți pentru incidente de furt de identitate și fraudă, prin revizuirea extraselor bancare, explicarea extraselor de beneficii și monitorizarea rapoartelor de credit gratuite pentru activități suspecte și erori”, se arată în notificare HealthEC.

Pacienții ar trebui să fie deosebit de atenți dacă primesc e-mailuri sau alte comunicări de la persoane care pretind că sunt angajați ai oricăreia dintre companiile care au parteneriat cu HealthEC.

Compania recomandă ca „activitatea suspectă să fie raportată prompt către părțile corespunzătoare, inclusiv unei companii de asigurări, furnizorului de asistență medicală și/sau instituției financiare”.

Pe măsură ce guvernele încearcă să promoveze digitalizarea și securitatea transparentă a datelor pentru cetățeni, realitatea arată diferit. 

Un hack de succes și cele mai sensibile date, ne anonimizate, pot cădea în mâinile unor hoți cibernetici necunoscuți. 

Prin urmare, digitalizarea nu aduce „securitate”, ci mai degrabă un risc complet nou, care a existat rar sub această formă.

Există 17 furnizori de servicii de sănătate și sisteme de sănătate la nivel de stat care au fost afectați de atacul cibernetic asupra furnizorului de soluții tehnologice HealthEC.

Unele dintre organizațiile majore enumerate în alertă includ Corewell Health, HonorHealth, Beaumont ACO, State of Tennessee – Division of TennCare, University Medical Center of Princeton Physicians’ Organization și Alliance for Integrated Care of New York.

Surse: 

https://presskit.it/2024/01/09/enorme-furto-dati-sanitari-45-milioni-pazienti-negli-usa-anche-digitalizzazione/

https://tkp.at/2024/01/08/riesiger-diebstahl-von-gesundheitsdaten/

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).