Editoriale

Comisia UE accelerează proiectul de identitate digitală pentru cetățeni! Controlul social a început!

Comisia UE accelerează proiectul de identitate digitală pentru cetățeni! Controlul social a început!

Uniunea Europeană implementează proiectul, lansat în 2021, de identitate digitală pentru cetățenii și rezidenții europeni prin publicarea unui nou pachet de instrumente, inclusiv arhitectură și standarde, comune tuturor țărilor UE și care vizează constituirea așa-numitului portofel european.

Portofelul de identitate digitală (Portofelul EUDI):

„Setul de instrumente va completa propunerea legislativă privind o identitate digitală sigură și de încredere și este un prim pas vital care va permite crearea unui cadru robust pentru identificare și autentificare digitală bazat pe standarde comune în întreaga UE.

Acesta își propune să asigure un nivel ridicat de încredere în tranzacțiile digitale din Europa. Statele membre vor continua să lucreze îndeaproape cu Comisia pentru a actualiza continuu setul de instrumente”, se arată pe site-ul web al Comisiei.

Potrivit Observatorului Identității Digitale al Politehnicii din Milano:

portofelul digital „este un portofel electronic pentru stocarea și partajarea în siguranță a documentelor și certificatelor în format digital. Este livrat de obicei sub forma unei aplicații mobile pentru smartphone-uri”.

Scopul EUDI este de a integra diferitele sisteme naționale de identitate digitală, cum ar fi, de exemplu, „Spid” italian, armonizarea acestora pe o singură platformă capabilă să permită identificarea online și accesul la servicii în orice stat al Uniunii, dobândind astfel o natura transfrontalieră.

Portofelul digital european nu va înlocui identitățile naționale, ci le va completa, adăugând funcții precum stocarea documentelor, precum și dovezi educaționale și profesionale.

Potrivit Comisiei:

„portofelul european de identitate digitală va oferi cetățenilor și întreprinderilor europene o modalitate sigură și convenabilă de a se identifica atunci când este nevoie pentru a accesa serviciile digitale, printr-un clic pe un buton de pe telefonul lor”.

Identitatea digitală europeană poate fi folosită, printre altele, pentru a beneficia de serviciile publice, pentru a deschide un cont bancar, a depune o declarație fiscală, a se înscrie la o universitate din întreaga Uniune, a închiria o mașină prezentând permisul de conducere digital, a face check-in la Hotelul.

În prezent, noul set de instrumente conceput de Comisie nu este obligatoriu pentru statele membre „până când propunerea legislativă privind portofelul european de identitate digitală nu va fi adoptată de colegislatori”.

În același timp, Uniunea Europeană finanțează proiecte-pilot la scară largă pentru a aborda cazurile de utilizare cu prioritate ridicată pentru portofel, inclusiv permisele de conducere mobile, eHealth, plăți și calificări educaționale/profesionale.

În acest scop, Comisia a cofinanțat proiectele cu 50 de milioane de euro, iar începerea experimentării este prevăzută pentru prima jumătate a anului 2023.

Portofelul digital, precum și identitatea digitală la nivel național, nu sunt în prezent obligatorii și nu se așteaptă să fie așa nici în viitor (am auzit poveștile acestea cu certificatul covid).

Totuși, așa cum a demonstrat și cazul „certificatului verde – green pass”, nu este necesar să se facă o măsură obligatorie din punct de vedere juridic pentru a o face coercitivă.

De altfel, este suficient să-i excludem pe cei care nu au anumite cerințe din principalele servicii naționale pentru a face „obligatoriu” un anumit instrument, iar digitalizarea vieții și a societății, în spatele pretextelor de comoditate și rapiditate de acces la servicii, cu siguranță a avut reversul medaliei:

o latură întunecată care poate fi identificată într-o posibilitate fără precedent de control social.

De fapt, totul va fi digitizat și, prin urmare, trasabil, inclusiv certificatele de tratamente de sănătate.

Digitalizarea este o componentă esențială a „lumii noi” și a „omului nou” promovate de Davos prin revoluția 4.0 sau a patra revoluție industrială și are potențialul de a stabili un sistem de control inevitabil.

În acest sens, instrumentul „green pass” a îndeplinit o funcție experimentală pilot, în timp ce pandemia de Covid-19 a oferit un impuls semnificativ pentru accelerarea către digital!

Din cauza „distanțării sociale” și a întreruperii majorității activităților, de fapt, toate sectoarele au fost digitalizate, inclusiv școlile și asistența medicală.

Însăși Comisia Europeană, cu referire la identificarea electronică, a subliniat că:

„Pandemia COVID-19 a evidențiat și mai mult importanța acestui aspect, întrucât guvernele și companiile private au redus interacțiunile fizice la minimum”.

Controlul social și capitalismul de supraveghere par a fi cei doi piloni ai digitalizării ascunși cu pricepere în spatele cultului progresului și al perspectivelor de comoditate și ușurință de acces la orice serviciu.

Nu întâmplător noua societate digitală este unul dintre obiectivele majore ale elitelor globale, bine reprezentate în Forumul Economic Mondial, și ale filantropilor precum Bill Gates care lansase deja proiectul ID 2020 în anul 2020.

Cel puțin în proiectele și declarațiile unor protagoniști, următorul care va fi digitalizat ar putea fi omul: de fapt, există deja cipuri subcutanate care promit să vă permită să faceți orice digital, de la cumpărături până la deschiderea ușii mașinii!

Însuși Vittorio Colao, fost ministru pentru inovare tehnologică și tranziție digitală în Italia, declarase într-un interviu că:

„cu 5G se va putea injecta sau elibera o substanță medicală de la distanță, aproape instantaneu”.

Magnatul Elon Musk, pe de altă parte, ar dori să creeze o interfață între om și Inteligența Artificială (IA), printr-un implant cerebral care implică inserarea unui cip în creierul uman.

În cele din urmă, pentru a completa o imagine distopică, adăugăm declarația exponentului WEF și istoricului israelian, Yuval Noah Harari, potrivit căreia omul „va putea fi hackerat”.

Prin urmare, introdus în cadrul cercetării în curs, portofelul digital european nu ar putea fi decât primul pas în direcția unei transformări sociale și antropologice fără precedent.

Opinia mea este că toate noile tehnologii ne sunt prezentate ca ceva incredibil de util, ușor de folosit și de nerefuzat într-o societate tot mai cuprinsă de tehnologie și digitalizare.

Același sistem există deja în China, unde cetățenii sunt controlați în fiecare secundă, sunt obligați să respecte absolut tot ce li se impune de către guvern, iar de cele mai multe ori am văzut cazuri în care cetățenii nu au obținut scorul necesar pentru a putea călători cu trenul, avionul, și le-a fost suspendat dreptul de a putea decide ce să facă.

Acest sistem este atât de frumos împachetat și prezentat cetățenilor doar din prisma beneficiilor pe care le va aduce, evident celor care doresc să ne controleze orice mișcare, să știe absolut totul despre noi, și nu în ultimul rând să ne impună restricții și să ne lipsească de drepturi și libertăți la fel de simplu, cu un singur click!

Nimeni nu vorbește despre cât de simplu va fi să îți blocheze contul în bancă, să-ți interzică să te deplasezi dacă nu vei îndeplini anumite obligații, și aici amintesc ultimii ani de pandemie, cât de simplu va fi să-ți pierzi drepturile și libertatea, repet, cu un singur click!

Mulțimea trebuie controlată, mulțimea trebuie să facă ce doresc o mână de psihopații care au decis că trebuie să facă ei pe Dumnezeii, să decidă ei cum trebuie să transforme umanitatea în cyborgi și în oameni cărora li se vor controla viețile, și vedem că acum este posibil și gândurile!

Ne-au prezentat de curând fabrica de copiii, o altă născocire a minților bolnave care se joacă cu umanitatea!

Dacă nu veți lua atitudine, dacă nu vă veți opune acestor minți criminale care doresc controlul cu orice preț, iar după control va veni anihilarea noastră ca specie, atunci planul lor va deveni curând realitate!

Creditul social aplicat în China este dorit la nivel mondial, iar UE a devenit acel organism de test al tuturor aberațiilor pe care unii doresc să le aplice și să transforme umanitatea în umanoizi, oameni legați de inteligența artificială prin cipurile pe care le pregătesc deja!

Iar aceștia sunt primii pași, după care va urma cea mai dură perioadă pentru umanitate. Ne vom aminti de pandemie ca de un joc.

După integrarea noastră într-un sistem de control digital, în care în orice secundă pot fi anihilate drepturile și libertățile tale, ca în anii pandemici, atunci totul s-a terminat!

Vedem cum se pregătește atacul asupra proprietății private, impunerea mașinilor electrice din 2035, cum în curând nu vom putea să ne deplasăm mai departe de 15 minute de casă, lege votată în Marea Britanie în lunile trecute, și implementarea idee de orașe închise! Oare ce ne mai pregătesc?!

Să nu uităm, că România va fi prima țară care va adopta acest portofel digital, după cum ne-a anunțat mândru de el Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării!

Este dreptul nostru, al fiecăruia să ne opunem și să luptăm ca acest lucru să nu se întâmple!

Autor: Daniel Oprican

Sursa: lindependente.online

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).