Editoriale

Să nu lăsăm conștiința umană să ni se scurgă și gândirea să ne fie anihilată!

Să nu lăsăm conștiința umană să ni se scurgă și gândirea să ne fie anihilată!

Devine aproape halucinant în ceea ce aproape inconștient ne rostogolim, ca printre un tunel cu geamuri de sticlă în care nu, nu mergem haotic, ci pur și simplu ghidat, asumat și expus de cei ce vor să ne dea direcția drumului, dar în care parcă suntem anihilați și cu lipsă de reacție cei mai mulți, privind parcă doar printr-o fereastră largă, perspectivele viitoarei vieți care, deși proiectată ca fiind plina de constrângeri și nocivități, este asimilată și acceptată tacit, pentru că fie există această umbrela a presiunii al cărei halou s-a proiectat suficient de mult ca orice opoziție ar fi, ea ar fi pedepsită destul de mult, fie este acea lipsa de reacție legate de toate aspectele acestea pentru că mândria interioara a multora,  este mult prea mare de a gestiona faptul că,  la un moment dat a fost evaluată greșit o situație care nici pe departe nu aparținea adevărului ce se dorea oferit in felul acela și, drept urmare, trezirea conștiinței în adevăr, chiar dacă interior ar exista la oamenii aceștia, totuși asumare faptului că au evaluat ceva greșit la un moment dat!

Ar putea fi totuși mult mai importantă atitudinea negării pentru orgoliul personal cumva, decât de a condamna și a lua atitudine față de o nocivitate vizibilă ce se vrea a se extinde, mușamaliza și mai departe implementa, indiferent de direcția, scopul și efectele la nivel general al aspectelor acestea.

Cam într-o astfel de lume ne aflăm și trăim, cam în astfel de constrângeri ale conștiinței ne aflăm și cam din aceste considerente lumea aceasta, pare că se prăvale și se adâncește în nedreptăți, în inepții și în acțiuni nocive, delirante, la care supunerea, din aceste considerente, va fi una tacită, distrugătoare și apoi greu îndreptabilă cumva. Pentru că, dragi oameni, conștientizați ceea ce în momentele acestea trăiți...

Aș începe acestă referire ca prime rânduri, la injectarea la care am fost supuși, unii acceptând de bună voie, cu încredere și din convingere, crezând în știință și onestitatea ei, alții constrânși de limitări și de situații, precum și haloul sub care s-a făcut ea și la ceea ce s-a întâmplat în fapt, și spun lucrul acesta ținând cont strict de aspectele apărute, concretizate și susținute de modul de evoluție real al lucrurilor.

Căci printre multe altele și aceasta este una din problemele în care din păcate am fost atrași și constrânși, expunându-ni-se argumente ce s-au dovedit nesusținute ca eficacitate și având ca efect aspecte ce nu pot fi nici neglijate și nici negate cumva la momentul acesta, oricât de toleranți, ignoranți sau indiferenți am putea fi în direcția aceasta.

Suntem într-o lume cu sisteme de valori răsturnate, cu impuneri ce par pentru binele omenirii dar, din păcate, se văd clar ca fiind cu efecte tragice către oameni și către ce e mai rău, și cu trâmbițarea unui aparent progres pe toate planurile, dar cu un regres de fapt sub multe aspecte și asta la nivel global.

Vedem o aparentă preocupare pentru mediu și binele omenirii, dar de fapt vedem concret maximă poluare, toxicitate chimică și proiecția dezastrelor, prin diverse acțiuni clare, concrete, fără vreo șansă de stopare a multor nocivități, precum și al unui posibil război cu premise de a fi extins mult global și fără vreo preocupare reală și activă legată de lucrul asta.

De asemenea asistăm la o  îngrijorarea fățarnică legată de viitorul alimentar al omenirii dar, în același timp, vedem cum se încearcă în mod halucinant distrugerea sursei majore de hrană, legată de mediul domestic animal și promovarea insectelor ca aliment superior, ca având aport, nutrienți și impact pozitiv se zice, și dorit ca fiind introdus în alimentația meniul uman.

Apoi mai vedem și o mare îngrijorare a mai ,,marilor lumii", legat de numărul mare de oameni la nivel mondial, suntem prea mulți zic ei, dar vedem politici clare, expuse, legate de producerea de copii în mod direcționat în mediu artificial, precum și multe alte aspecte preocupante, legate de producerea de pastile care să încetinească îmbătrânirea precum și de terapii de revigorare de organe prin diverse studii pe care, nu că nu ni le dorim pentru a crețte longevitatea, dar le vedem practic într-o contradicție totală, legată de afirmațiile care devin astfel contradictorii și de neînțeles în contextul acesta.

Toate aceste aspecte le vedem că se propagă, se implementează și se susțin, cu impact și efect pe termen lung, distructiv și restrictiv la nivelul confortului uman din toate punctele de vedere, dar mai ales relațional, economic și la nivel pur și simplu existențial uman.

Și acestea nu sunt singurele aspecte, ci sunt încă multe altele existente, cu impact greu asupra societății și cu efect mare de destabilizare la nivel uman...

Așa că dragi oameni, oriunde și oricum ați fi, gândiți-vă la toate aceste lucruri, încercați să analizați, să raționați și să reacționați cum simțiti, conștienți fiind că legat de ceea ce noi acceptăm sau nu acum, depinde destinul nostru și al generațiilor următoare precum și în ce fel de lume vom trăi și vor trăi...

Știu, cel mai ușor e să spunem: “ce ne pasă ce va fi”... dar, totodată, raționali fiind, e necesar să ținem cont de ce curbură accentuată are ceea trăim și ce declin galopant se produce în felul acesta în nivelul nostru existențial și cu ce impact implementat asupra generațiilor următoare, precum și în ce termeni, care ne sunt deja conturați în mod real și cât de responsabili suntem, lăsând lucrurile să se întâmple și să meargă încă, spre acest declin existențial uman.

Autor: Luiza Parcanschi

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).