Editoriale

Evoluția lucrurilor, nu poate garanta României siguranța lipsei distrugerii de bunuri și vieți

Evoluția lucrurilor, nu poate garanta României siguranța lipsei distrugerii de bunuri și vieți

Aflăm că resturile unei rachete rusești au fost descoperite în data de 14 ianuarie pe teritoriul Republicii Moldova, la aproximativ 20 de kilometri de granița cu România.

Resturile au fost descoperite de o patrulă a poliției de frontieră. În aceste condiții, avem oare cum să nu ne îngrijoreze acest lucru ca țară, ca oameni, legat de posibilitatea ca noi vieți omenești, bunuri materiale, infrastructuri, să se piarda în continuare în mod nedrept din ce în ce mai extins?

Din ceea ce vedem ca desfășurare, acest război nu este nici pe departe pentru binele vreunui om de rând sau pentru binele omenirii.

Toate acțiunile sunt parcă să se amplifice conflictul, fără să pese nimănui de dezastrul ce se creează și se adâncește din ce în ce mai mult la nivel uman, cel puțin a milioane de oameni cărora, pe zi ce trece, li se accentuează frica, teama, nesiguranța și proiectarea lipsurilor de care vor ,,beneficia".

În schimb, se găsesc permanent miliarde de euro, dolari, lire care pleacă în armament în mod hotărât, să distrugă parcă orice speranță că lucrurile legate de continuarea acestui război se vor limita. 

TOȚI, fără excepție, ABSOLUT TOȚI LIDERII, de toate părțile, sunt incapabili TOȚI, să găsească acele căi diplomatice oneste, la masa negocierilor, cu participare largă.

Nu își dorește nimeni nici pe departe așa ceva. Nici vorbă să se gândescă lucrurile în felul acesta, căci cuvântul ONESTITATE le este complet străin tuturor acestor lideri mondiali, totul rămânând în continuare o luptă pe influențe financiare, regionale, orgolii, ambiții, aspecte ce nu au absolut nici o legătură cu stabilitatea, pacea, limitarea pericolului armat major sau vreo preocupare minima a CUIVA, legată efectiv de viața oamenilor în general, siguranța vieții și a confortului firesc pe care aceștia trebuie să îl aibă.

Acest război nu este despre binele vreunui om și al vieții lui zi de zi. NU. Nici vorbă. Este războiul unor grupuri de oameni ce din nefericire au puteri de decizie, ce își gestionează orgoliile și frustrările personale, ce își etalează fiecare puterea, fără să le pese câtuși de puțin de dezastrele ce le-au produs și încă le produc la nivel uman și material asupra unor oameni care, aceia ce sunt raționali, nici pe departe nu își doresc războaie, distrugeri și nesiguranță, însă, manipulați, nu au de ales și, vrând-nevrând, subscriu de o parte sau alta, fiind practic folosiți doar ca pioni executanți,  în jocul acestor minți, ce nicidecum nu le putem numi că ar gândi rațional și sănătos.

CU CE EFECT ȘI CU CE PREȚ SE ÎNTÂMPLĂ ASTA ASUPRA OAMENILOR ȘI A VIEȚII LOR IN GENERAL?

UNUL DEZASTRUOS, ASTA E CLAR! Le pasă tuturor liderilor de asta? Nici gând, inconștient și naiv este cine crede asta!

Așa că... noi, oamenii, la nivel general, suntem doar pionii și bătaia de joc a acestor ,,lideri", a incapacității lor și a lipsei de dorință și preocupare de a putea să comunice, să soluționeze și să rezolve acest conflict armat devenit din ce în ce mai accentuat, care se extinde în mod ciudat, timp în care acțiunile lui Putin, a tuturor liderilor, europeni, americani și nu numai a lor, nu pot sugera decât faptul că nimeni nu își dorește limitarea de vreun fel a dezastrului, ci extinderea și continuarea lui așa!

Atât! Punct și clar, nici un lider nu e exclus ca vină, în haosul distructiv în care ne aflăm la nivel global în momentul acesta.

Toate forurile internaționale responsabile, toți liderii statelor, era impetuos necesar și cu atât mai mult este încă necesar, să creeze întâlniri, să se întrunească și să stabilească acorduri corecte, oneste, pe care să le semneze toți, cu respectarea granițelor, suveranității și respectul reciproc între state, și a potențialelor lor economice și financiare. Absolut nimic în direcția aceasta nu am văzut și nu vedem. Din contră.

Minți bolnave și dezaxate caracterizează TOȚI liderii decizionali ai conflictului acesta din orice stat implicat, să-mi fie iertată expresia, dar nu putem spune altceva, când vedem cum au răsturnat prin acțiunile și hotărârile lor, cursul vieții normale a oamenilor și care, dacă erau niște lideri onești, raționali, cerebrali, preocupați de binele omenirii și al oamenilor în general, ar fi trebuit să asigure ca viața oamenilor să fie în liniște, pace și siguranță, spre binele și confortul lor.

Dar nu! Toate acțiunile sunt în mod vizibil spre a se accentua totul, cât mai extins în mod real, pentru ca panica, haosul, nesiguranța, să poată apoi ușor manipula atitudinea oamenilor spre constrângeri, implementări aberante și de conturare a unor reguli, ce ulterior vor crea noi direcții ale omenirii, ce par deja trasate și pe care, dacă le gândim cerebral, le putem vedea proiecția nociva pe multe aspecte.

Haosul în care după cum vedem vrem să fim duși, va determina ca supunerea să se impună ca singură variantă, indiferent cât de aberante și iraționale sunt premisele acelor impuneri, precum și ceea ce se desfășoara în felul în care se vrea la momentul acesta!

Autor: Luiza Parcanschi

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).