Geopolitică

SUA ne-au declarat război: fostul lider german Lafontaine zguduie Europa

SUA ne-au declarat război: fostul lider german Lafontaine zguduie Europa

Oskar Lafontaine, fost ministru german de finanțe și lider al partidului social-democrat, a lansat declarații foarte grele despre comportamentul Europei și Germaniei în această criză geopolitică, din care războiul din Ucraina este doar o parte vizibilă, și a lansat acuzații precise la adresa Statelor Unite.

Fără jumătăți de măsură, Lafontaine a atribuit americanilor atacul asupra North Stream:

„aceștia sunt direct sau indirect responsabili”, și a declarat că trebuie considerat un act de război împotriva Germaniei.

Politicianul german a explicat apoi că Germania, și Europa în general, trebuie să se elibereze de Statele Unite, și a cerut actualei conduceri germane să ceară retragerea tuturor structurilor militare americane și a armelor nucleare prezente în Germania!

În timpul unui interviu acordat Deutsche Wirtschafts Nachrichten, Lafontaine a spus:

„Explozia celor două conducte este o declarație de război împotriva Germaniei și este jalnic și laș că guvernul german vrea să măture incidentul sub covor. El spune că știe ceva, dar nu poate spune asta din motive de securitate națională”.

Apoi continuă:

«Vrăbiile o fluieră de mult de pe acoperișuri: Statele Unite au efectuat direct atacul sau măcar au dat undă verde. Fără cunoștințele și aprobarea Washingtonului, nu ar fi fost posibilă distrugerea conductelor, care constituie un atac asupra țării noastre, ne afectează profund economia și sunt împotriva intereselor noastre geostrategice. A fost un act ostil împotriva Republicii Federale, nu numai împotriva ei, dar care, a arătat încă o dată că trebuie să ne eliberăm de tutela americanilor.

În ceea ce privește prezența militară a SUA în Germania și în NATO, Lafontaine a declarat:

„Retragerea tuturor instalațiilor militare și a armelor nucleare americane din Germania și închiderea bazei aeriene Ramstein. Trebuie să lucrăm constant în acest scop și, în același timp, să construim o arhitectură europeană de securitate, deoarece NATO, condusă de Statele Unite, este învechită. Asta pentru că NATO a încetat demult să mai fie o alianță defensivă, ci mai degrabă un instrument pentru a consolida pretenția Statelor Unite de a rămâne singura putere mondială. În orice caz, ar trebui să ne formulăm propriile interese, care nu sunt deloc congruente cu cele ale Statelor Unite”.

Pentru politicianul german a sosit momentul să ne facem independenți de Statele Unite și să ne jucăm propriul joc independent într-o lume multipolară și în dialog cu celelalte puteri.

Dimpotrivă, dacă nu se va întâmpla, conform lui Lafontaine, Europa nu va putea ceda decât sub loviturile conflictelor în care vom fi târâți de Washington pentru a-și susține propriile interese. Lafontaine a fost concis și clar:

„Europa plătește prețul pentru lașitatea propriilor lideri”.

Sursa: lindependente.online

Sursa foto: facebook 

 

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).