Geopolitică

Ungaria blochează prin veto ajutorul UE de 18 miliarde de euro pentru Ucraina

Ungaria blochează prin veto ajutorul UE de 18 miliarde de euro pentru Ucraina

Ungaria s-a împotrivit unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 18 miliarde de euro, obligând acum Comisia Europeană să caute alte soluții alternative prin care să asigure acest ajutor regimului de la Kiev pentru anul viitor.

Așa cum a promis în mai multe rânduri, Viktor Orban folosește dreptul său de veto pentru a bloca acest ajutor, dar în același timp este și un răspuns la adresa UE care a încercat să rețină o parte a fondurilor europene destinate Ungariei, din cauza încălcării statului de drept.

Comisarul european, Johannes Hahn, a declarat că, Comisia Europeană va analiza care este soluția prin care să ajute Ucraina încă din luna ianuarie!

Din cauza refuzului Ungariei, au fost amânate și alte deciziile privind alte dosare de pe agenda miniștrilor de finanțe, printre care amintim decizia de a îngheța cele 7,5 miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria din cauza problemelor de corupție.

Ministrul ceh de finanțe, Zbyněk Stanjura, a cerut Consiliului să lucreze la ,,o soluție susținută de 26 de state membre”, care ar putea ocoli dreptul de veto al Ungariei.

Acum, cele 27 de state membre ale UE, au termen până la 19 decembrie pentru a lua o decizie.

Sursa foto: facebook 

 

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).