Sport

Australian Open: După umilința de anul trecut, Novak Djokovic câștigă și le închide gura la toți!

Australian Open: După umilința de anul trecut, Novak Djokovic câștigă și le închide gura la toți!

Astăzi, legenda vie, Novak Djokovic, a câștigat turneul de Mare Șlem de la Australian Open pentru a zecea oară, urcând pe primul loc în topul jucătorilor cu cele mai multe turnee de Mare Șlem câștigate, la egalitate cu Rafael Nadal.

Pentru mine este o zi de sărbătoare, mă bucur nespus de mult că acest om vertical, mare sportiv și profesionist desăvârșit a reușit să câștige astăzi acest trofeu, după experiența halucinantă de anul trecut, când a fost umilit și batjocorit de niște politicieni de carton și niște autorități care răspund la ordin!

Un sârb din balcani a reușit să depășească mari foști tenismeni pe care probabil, cu ceva ani în urmă mulți nu se așteptau să-i mai depășească cineva.

Lumea tenisului mondial ar trebui să fie recunoscătoare acestor mari campioni, care luptă pentru a se autodepăși de la an la an și a deveni niște legende ale acestui sport.

Djokovic are toate calitățile și ar trebui să fie un model pentru tinerele generații, mai ales în vremurile acestea în care globalizarea a pătruns tot mai adânc în cultura noastră, în ideologia popoarelor și chiar până la dorința de a distruge creștinismul și ideea de familie.

Vedem tot mai des cum politicul este implicat peste tot, iar în ultimii ani am văzut cum democrația, libertatea de exprimare și diferențierea dintre politică și alte domenii, inclusiv sportul, sunt doar niște cuvinte în vânt!

După episodul și umilința de anul trecut, Djokovic a reușit să-și stăpânească cu brio emoțiile, limbajul, și să arate că un sârb din balcani poate da lecții de moralitate, integritate și verticalitate unor mari regimuri așa zis democratice, precum cel din Australia!

Un regim care s-a dovedit totalitar și nicidecum democratic, în toată perioada pandemică, când libertatea de exprimare și de decizie a fost dramatic încălcată sub pretextul uni virus ucigaș, iar democrația și respectarea constituției și a drepturilor omului au devenit brusc o iluzie și doar o hârtie fără nici o valoare!

Am respectat și o să respect mereu oamenii verticali, oamenii cu principii, oameni la fel ca mine, iar Djokovic este unul dintre ei.

Nu pot decât să mă bucur că sunt contemporan cu un mare campion, un jucător care dă dovadă de multă forță, atât mental cât și fizic, și care prin multă muncă a reușit să devină în timp jucătorul perfect.

Din fericire nu este un sport de echipă, unde să poată interveni ordinul politic și să-l scoată din joc, pentru că nu s-a supus și nu a fost obedient regimului, așa cum se întâmplă în alte sporturi.

Aceasta a fost lecția lui Novak Djokovic, care, din punct sanitar nu a avut nici o problemă cu acest virus, și a reușit să răstoarne toate predicțiile și răutățile, la unii chiar ura, la care a fost supus după evenimentul Australian Open 2022!

Nole are o mentalitate de învingător, cea care ne lipsește foarte multora dintre noi, dar cred că nu este prea târziu să o învățăm.

Respect om frumos, respect deosebit pentru marele campion Novak Djokovic!

Multă sănătate și putere să mergi mai departe pentru a câstiga și mai multe trofee și pentru a devenit cel mai titrat în istoria acestui sport!

Autor: Daniel Oprican

Foto: globalite

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).