Sport

Valentin Crețu a scris istorie pentru România la Cupa Națiunilor la sanie

Valentin Crețu a scris istorie pentru România la Cupa Națiunilor la sanie

Sportivul român Valentin Creţu, în vârstă de 34 ani, a câștigat vineri, Cupa Națiunilor la Sanie, care s-a desfășurat în orașul Winterberg din Germania.

La acest concurs au participat 20 de concurenți. Experiența și determinarea și-au spus cuvântul, iar Valentin Crețu a stăpânit perfect sania și a înregistrat coborârea cu cel mai bun timp!

Valentin Crețu a adus aurul pentru România, în timp ce Florian Mueller din Germania s-a clasat pe locul 2, iar Jonathan Eric Gustafson din USA a ocupat locul 3, informează FR de Bob şi Sanie.

"Se împlinesc anul acesta 23 de ani de când am făcut prima coborâre cu sania. Când sunt întrebat cât am muncit pentru un rezultat, fie după o medalie la Campionatul Național sau o medalie internațională sau o calificare la Jocurile Olimpice, îmi vine greu sa spun o durata exactă de timp. Şi asta pentru că atunci când am început acest sport mi-am dorit să devin cel mai bun. Consider ca am muncit pentru acest rezultat din prima clipă în care m-am urcat pe sanie la pârtia de la Sinaia", a declarat Valentin Crețu după obținerea medaliei de aur.

„Consider că am muncit pentru acest rezultat din prima clipă în care m-am urcat pe sanie la pârtia de la Sinaia.

De-a lungul timpului am întâlnit foarte mulți oameni care m-au ajutat, fiecare în felul lui și pe aceasta cale vreau să le mulțumesc tuturor”, a mai declarat sportivul.

Federația Română de Bob și Sanie a postat pe facebook următorul mesaj:

"Felicitări, Valentin Crețu! Sania simplu masculin se califică de pe primul loc astăzi în elita mondială! Un exemplu de urmat, o carieră lungă și un sportiv puternic, Valentin Crețu a găsit rețeta câștigătoare. Împreună cu echipa el va concura în etapa de Cupă Mondială de la Wintenberg din acest weekend. Hai, Romania!", a declarat Elena Sorina Țicu - președintele Federației Române de Bob și Sanie.

Sursa: facebook Federația Română de Bob și Sanie 

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).