Sport

BRICS organizează propriile jocuri olimpice în 2024!

BRICS organizează propriile jocuri olimpice în 2024!

Rusia a anunțat oficial că va găzdui Jocurile BRICS din 2024 în perioada 20-23 iunie înainte de Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, la care Rusia nu a fost invitată din cauza refuzului său de a concura sub un steag neutru.

Sunt așteptate să participe aproximativ cincizeci de țări, toți cei care și-au declarat dorința de a adera la BRICS, adică aproximativ 4.500 de sportivi din 25 de sporturi.

Există doar 35 de țări împotriva participării Federației Ruse la Jocurile Olimpice iar alte 171 de țări sunt pentru, dintre care 82 sunt în favoarea participării Rusiei cu steagul și imnul.

Nu mai există nicio îndoială: anul viitor, Rusia va găzdui într-adevăr prima ediție a Jocurilor BRICS. 

Vladimir Putin a confirmat el însuși acest lucru miercuri, 23 august, la o întâlnire la Moscova a țărilor membre ale organizației (Rusia, Brazilia, India, Brazilia și China). 

„Sperăm să organizăm Jocurile BRICS în luna iunie 2024”, le-a spus el celorlalți șefi de stat. 

Președintele rus a declarat că evenimentul multi-sport, programat în perioada 12-23 iunie la Kazan, va cuprinde un amestec de sporturi tradiționale și discipline eSport. 

În mai anul trecut, Vladimir Putin a cerut guvernului său să vină cu idei pentru noi evenimente sportive menite să ofere sportivilor ruși oportunitatea de a concura la nivel internațional. 

Crearea Jocurilor BRICS a fost anunțată ulterior de ministrul rus al sportului, Oleg Matyțin.

Sursa: https://www.francsjeux.com/breves/putin-confirms-brics-games

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).