Știri Externe

Presa tace: o groapă comună cu 30 de cadavre legate la ochi găsite în Gaza

Presa tace: o groapă comună cu 30 de cadavre legate la ochi găsite în Gaza

Cadavrele a aproximativ 30 de palestinieni au fost găsite într-o groapă comună din apropierea unei școli din nordul Gazei, în urma retragerii armatei israeliene, precedată de săptămâni de bombardamente și lupte grele. 

Cadavrele, încătușate și legate la ochi, au fost găsite îngrămădite în pungi de plastic într-o groapă săpată în pământ. 

În presa locală din Italia, între un articol despre noi fonduri pentru Ucraina și discuții ample despre tranziția pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton la Ferrari, nu găsești o replică pentru încă un fapt care confirmă atrocitățile care se comit în teritoriile palestiniene.

Cadavrele au fost găsite în apropierea unei școli din Beit Lahia, în nordul Gazei, zonă care este asediată de armata israeliană de săptămâni întregi. 

O zonă care a fost afectată de arestări în masă documentate în rândul palestinienilor de către armata israeliană. 

Clubul Prizonierilor Palestinieni, care monitorizează palestinienii închiși de Israel, a declarat că faptul că cadavrele au fost încătușate și legate la ochi indică că au fost arestați și apoi supuși unei execuții pe teren.

Ministerul palestinian al Afacerilor Externe a cerut o anchetă internațională, acuzând Israelul că a executat prizonieri palestinieni. 

Ministerul palestinian de Externe consideră că descoperirea acestei gropi comune reflectă amploarea tragediei la care sunt expuși civilii palestinieni, în încălcarea flagrantă și gravă a tuturor normelor și legilor internaționale relevante.

Conform  Convenției de la Geneva  privind tratarea prizonierilor de război, prizonierii trebuie tratați uman în orice moment. 

Articolul 13 prevede că este interzisă orice faptă ilicită a puterii deținătoare care provoacă moartea sau rănirea gravă a unui deținut aflat în custodia sa sau orice act de violență care violează corpul acestuia. 

Deja în decembrie anul trecut, reporterii Al Jazeera au descoperit aproximativ 15 cadavre în descompunere în interiorul unei gropi comune de lângă o școală din apropierea taberei de refugiați Jabalia, în nordul Gazei, care a fost folosită ca adăpost pentru familiile strămutate.

Din mass-media italiană de masă nici măcar un rând nu există pe primele pagini de astăzi despre aceste atrocități, în schimb se defilează cu acordul privind ajutorul de 50 de miliarde de euro al UE pentru Ucraina și cealaltă problemă europeană, cea a fermierilor care protestează pe tot continentul.

Nu se prezintă nimic despre vreo groapă comună cu cadavrele palestinienilor îngrămădite și puse în pungi, legate la ochi și încătușate. 

Pe scurt, nimic despre încă o atrocitate a unui război care nici măcar nu poate fi considerată astfel, mai ales după ce o hotărâre a Curții Internaționale de Justiție a ordonat Israelului să facă tot ce este necesar pentru a preveni un genocid, care, însă, este deja în desfășurare.

Sursa: https://www.lindipendente.online/2024/02/02/rinvenuta-una-fossa-comune-con-30-cadaveri-bendati-a-gaza-silenzio-totale-dei-media/

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).