DIVERSE

BOOM: Pactul Verde amenință agricultura și efectivele de animale. Fermierii europeni sunt în revoltă!

BOOM: Pactul Verde amenință agricultura și efectivele de animale. Fermierii europeni sunt în revoltă!

În Olanda, fermierii protestează de ani de zile împotriva lui Mark Rutte și Frans Timmermans, Franța a aruncat gunoi de grajd în față la Elysée. 

Irlandezii rezistă sacrificării vacilor. Și studiile o demonstrează: agricultura nu poluează.

Ar putea fi numit efectul Timmermans, spre deosebire de mult-citata schimbare climatică. 

Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de Green deal, care tradus în limbajul agricol se numește Farm to fork, are o anxietate față de performanța ecologică care generează o eterogenitate de obiective. 

Cu cât își dorește mai mult să închidă ferme și grajduri, să promoveze alimentele ”Frankenstein”, precum laptele pentru nou-născuți obținut din resturile organice de la operațiile de mamoplastie ale doamnelor care vor să-și reducă sânii, să mâncăm greieri și lăcuste, să transformăm lanurile de grâu în grădini necultivate, cu atât mai mulți fermieri din Europa se unesc împotriva lui. 

Mai mult Frans Timmermans vrea să construiască stânga ecologică, în timp ce cei care cultivă privesc în dreapta și de la Utrecht la Taranto, de la Cork la Cracovia, de la Brandenburg până în Andaluzia este un singur strigăt:

fermierii din toată Europa, uniți-vă împotriva Bruxelles-ului

Motivele disputei? În primul rând, eliminarea zootehniei, refuzul biogazului (Italia este al patrulea producător mondial) ca sursă de energie „curată”.

Europa agricolă este măturată de un protest continuu. Pentru a înțelege acest lucru, este suficientă o declarație a președintelui Coldiretti din Italia, Ettore Prandini:

„Timmermans este un delicvent”. 

În Olanda, fermierii sunt în revoltă de cel puțin șase ani. Unii fermieri chiar au fost omorâți pentru că poliția a tras în protestatari

Vicepreședintele Comisiei (socialist, olandez), care aplaudă și finanțează cu bani UE, chiar dacă neagă, mega-bioreactoarele care produc carne și pește artificial în Olanda, susține guvernul „șoimului” Mark Rutte, care a decis să închidă 75% din fermele olandeze și a fost învins de partidul fermierilor

Născut în 2019 pe valul de proteste pentru protejarea zootehniei, Olanda este prima țară europeană pentru producția de carne, BoerBurgerBeweging a câștigat alegerile, mergând de la 0 la 19% din voturi cucerind 13 provincii din 13.

În fața perspectivei de a închide 3.000 de afaceri și de a sacrifica cel puțin 60.000 de capete de vite, tractoarele sunt din nou în mișcare și asediază Haga de zile întregi.

Oare presa de ce nu vorbește despre aceste proteste ale fermierilor? Voi ce rol mai aveți?!

Același lucru se întâmplă și în Irlanda. Se preconizează că 65.000 de vaci de lapte vor fi sacrificate anual în următorii trei ani. 

În toată țara au fost organizate marșuri de protest și se anunță asediul Dublinului cu tractoare

Exportul de lapte este, ca încasări nete rezultate din dumpingul fiscal pe care Dublin îl face pe situațiile financiare ale multinaționalelor, unul dintre principalele elemente ale economiei irlandeze. 

Fermierii și-au găsit un aliat neașteptat în Elon Musk, care susține:

„Această vânătoare trebuie să se termine. Uciderea câtorva vaci nu este importantă pentru schimbările climatice”.

Emmanuel Macron , care se confruntă cu o criză foarte gravă a vinului francez (viile sunt dezrădăcinate), a elaborat un plan pentru sacrificarea a 3 milioane de capete de vite, respinse cu tone de gunoi de grajd aruncate în fața Elysée de către fermieri.

În Germania, ministrul agriculturii, Cem Ozdemir (de la Verzi), este acuzat de fermieri și de liberali, aliații guvernamentali. 

Ei contestă restricțiile privind reproducerea și faptul că nu a luptat împotriva pestei porcine. 

Astfel grajdurile aproape s-au înjumătățit în avantajul Spaniei, unde stânga are grijă să nu deranjeze fermierii, care a devenit primul producător de carne de porc din Europa și care a satisfăcut totodată puternica cerere chineză

Gigantul german Toennies și-a mutat o parte din producție la Calamocha, în Aragon, unde prelucrează 2,4 milioane de animale pe an, creând 1.000 de locuri de muncă.

Un alt front de proteste este grâul. Voința europeană este eliminarea taxelor pe producția ucraineană (dar și rusă, în virtutea celebrului acord de la Marea Neagră) prin dumping pe producțiile continentale

Polonia, Slovacia și Ungaria au interzis importul de grâu ucrainean, iar guvernele, cu adăugarea celui român, presate de protestele fermierilor, contestă puterea UE asupra politicilor comerciale. 

O dispută foarte tensionată este în desfășurare la Bruxelles. Toate acestea împotriva unei afirmații bazate pe nimic, și anume că agricultura (și grajdurile fermierilor în special) este responsabilă de emisiile care schimbă climatul. 

În volumul ”Carne și mezeluri: noile frontiere ale durabilității”, Elisabetta Bernardi, Ettore Capri și Giuseppe Pulina, arată că agricultura reprezintă 7,8% din emisii (creșterea animalelor reprezintă 3,5%). 

Fermele au un sold negativ de CO2 de 49 de milioane de tone. FAO prevede că cererea de alimente de origine animală va crește cu 30% până în 2050 (+29% carne, +35% produse lactate și +37% pește). 

Luigi Scordamaglia din Filiera Italia adaugă:

„În lume 1,3 miliarde de oameni își datorează mijloacele de existență exclusiv activităților legate de creșterea animalelor”. 

Un sondaj realizat în Italia de Aisi, asociația companiilor care se ocupă de bunăstarea animalelor, relevă că:

„pentru nouă din zece italieni, produsele alimentare de origine animală sunt un element distinctiv al teritoriului, parte a identității și istoriei noastre”. 

Poate acesta este scopul: ștergerea identităților. Prin urmare, toate asociațiile agricole europene demonstrează, cerând anularea Legii de refacere a naturii, care urmărește reducerea cu 20% a culturilor și pescuitului în Europa și asupra căreia majoritatea Ursula a fost deja învinsă de o alianță fără precedent a PPE cu conservatorii.

Pekka Pekkonen, în numele fermierilor europeni, reiterează:

„Vrem să producem alimente pentru concetăţenii noştri şi această legislaţie ameninţă serios acest obiectiv”.

Dacă Europa se întoarce la dreapta într-un an, este pentru că Bruxelles-ul a invadat câmpuri.

Un alt pretext a fost găsit pentru a distruge agricultura și fermierii dar în schimb să promoveze afacerile unor magnați, gen Bill Gates, care a făcut încă din anul 2021 apel la țările bogate, să treacă la consumul de carne sintetică (artificială) produsă în laborator!

În acest moment însă, carnea artificială presupune prelevarea unor celule stem de la un animal, celule care apoi sunt crescute și „hrănite” în laborator, in vitro, într-un mediu care-l imită pe cel natural.

Profesorul doctor inginer Petru Alexe, decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, a explicat într-un interviu:

”Aceste celule se iau din zona fetală. În cadrul multiplicării in vitro, celulelor li se asigură condițiile aparente din organism, în sensul în care vin substanțele nutritive pe care comanda genetică le face să se multiplice.

Este vorba despre biotehnologie, trebuie să existe niște bioreactoare unde să se realizeze condițiile de control.

În organism, acest control este dublu, un control umoral și unul nervos. Aici, într-un reactor biotehnologic, operațiunea este una inginerească”!

Prelevarea unor celule din fetușii vacilor, de exemplu, ridică niște probleme etice! Organizația veganilor se întreabă:

”Dacă tot omorâm niște animale pentru a produce carne sintetică, de ce nu mergem mai departe pe carnea făcută din plante”?

Bill Gates avea în anul 2021 investiții în cel puțin șase companii din lume din acest domeniu. Dar nu este doar el. 

Companiile de referință la nivel mondial au crescut de la 13 la 117 între 2016 şi 2022, iar producția mondială de carne produsă în laborator ar trebui să crească la 2,1 milioane de tone până în 2030!

Concluziile vă lăsăm pe dumneavoastră să le trageți asupra măsurilor năucitoare pe care decidenții de la Bruxelles le aprobă pe bandă rulantă pentru a distruge tot ce făceam până acum, pentru a schimba total viețile noastre din toate punctele de vedere!

Oare studiile contează doar când le este comod acestor decidenți? Acum studiile spun clar, nu asta este cauza pentru poluare și încălzirea globală!

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).