Anti Fakenews

DE CITIT: De la Covid la climă, experții renunță la rolul lor și manipulează populația!

DE CITIT: De la Covid la climă, experții renunță la rolul lor și manipulează populația!

PROFESORUL AMERICAN THOMAS HARRINGTON:

”Politicienii, academicienii, oamenii de știință și jurnaliștii sperie masele pentru a le readuce în rândurile decise de elite. Mulți sunt dispuși să se vândă”.

În Occident asistăm la „politica fricii”, văzută deja la lucru în Italia cu strategia tensiunii:

se prevede ca un guvern să-și atace propria populație, sau să îi „acopere” pe cei care o atacă, creând o situație de frică larg răspândită, iar apoi să-l inducă să accepte o anumită direcție politică.

Este lectura lui Thomas Harrington, un savant american, profesor emerit la Trinity College din Hartford, Connecticut, care identifică în Italia laboratorul unui management care readuce periodic oamenii pe linie și pe calea hotărâtă de „experti”.

Experții care se fac vinovați de trădare reală, așa cum denunță Harrington în cartea sa (The Treason of the Experts, Brownstone Institute) care amintește de j'accuse cu care, în 1927, Julian Benda deplângea comportamentul servil al intelectualilor în fața naționalismelor care au dus la primul război mondial.

ÎN CE CONSTĂ ASTĂZI ACEASTĂ TRĂDARE?

„În faptul că clasa socială care a părăsit universitățile în ultimii treizeci de ani a preluat controlul instituțiilor fără, totuși, să-și asume propriile responsabilități. 

Ca urmare, ajungem la o societate care depinde de experți care o ignoră și o consideră o masă manipulabilă: ei exercită puterea, dar și-au pierdut toată autoritatea morală. 

Trebuie să ne opunem acestei dezumanizări și să ne revendicăm dreptul de a juca din nou un rol activ în viața publică”.

CINE SUNT „EXPERTII”?

„Este o agregare transversală care include politicieni, oameni de știință, academicieni și jurnaliști înșiși, o categorie care a suferit o transformare socială și acum face parte din elitele intelectuale, atât de mult încât în ​​multe țări se identifică până acum mai des cu puterea decât cu oamenii. 

Neoliberalismul a însemnat că toate profesiile au fost „colonizate” de această clasă mijlocie-superioară și că a dispărut infiltrarea pozitivă de jos care exista în perioada postbelică”.

Când „experții” se adresează populației, tiparul este mereu același, pe Covid ca și pe climă: sperie, certa, comandă, controlează. Cum de reușesc mereu?

„Cred că explicația stă în uzura unei metode de guvernare care, din perioada postbelică și până în anii 1970, a integrat populația în ”lucrurile” politicii. 

Acest simulacru de democrație a funcționat suficient de bine până când, începând cu anii 1980, elitele au simțit că își pierd capacitatea de control și conducerea socio-politico-economică! 

Am început astfel ceea ce eu numesc o „politică a fricii”, bazată pe convingerea că atunci când oamenii se tem, reacţionează refugiindu-se în braţele autorităţii responsabile!

Aminteşte de metodele de operare ale Gladio (structura militară secretă aflată în unele ţări europene de către NATO după război pentru a limita presupusul pericol comunist) și a așa-numitei „strategii a tensiunii” a cărei scenă a fost Italia, care se confirmă ca un laborator politic foarte important”.

CÂND ÎNCEPE ACEASTĂ STRATEGIE POLITICĂ?

„De fiecare dată când apar alternative noi: atunci, așa cum se face cu o turmă, oamenii sunt aduși înapoi în direcția hotărâtă anterior de „experti”.

S-a întâmplat odată cu difuzarea internetului, o mare noutate în ceea ce privește spațiul liber de discuție, schimb și informare, care însă în 2008, apoi din 2016, elitele au început să-l considere o problemă, întrucât le-a pus în pericol narațiunea și deci capacitatea lor de a controla. 

În acel moment a avut loc o transformare în Statele Unite: Deep State a decis să se alieze cu stânga, susținându-și politicile sociale care ne încurcă tineretul, și să-l susțină pe Barack Obama. 

Această trecere de la dreapta la stânga a avut loc și în Europa, unde au fost selectați politicieni precum Renzi, Sànchez, Macron, toate aliniate cu programul Deep State și gata să ne împingă către poziții predefinite. 

Criza Covid este continuarea acestui proces început cu ani în urmă. Acum ne spun să ne temem de înaintarea dreptei și de revenirea fascismului, dar este o acoperire pentru a ascunde eșecurile stângii și a se recicla drept „buni”. 

Ei se oferă ca referință împotriva „brutelor”, cerând oamenilor să se bazeze pe ei ca fiind iluminați”.

RĂMÂNE DE VĂZUT DE CE OAMENII CONTINUĂ SĂ SE ÎNȘELE ȘI SĂ FIE PĂCĂLIȚI!

„Cred că răspunsul stă în mai mulți factori, inclusiv în cultura consumeristă, asupra efectelor căreia din punct de vedere moral și cognitiv împărtășesc opinia negativă exprimată de Guy Debord în Societatea Spectacolului și de Zygmunt Bauman. 

Consumismul ne invită la uitare, să fim mereu pregătiți pentru următoarea achiziție! 

Ne obișnuiește cu o viziune asupra vieții ca un simplu schimb de bunuri, lipsit de referințe spirituale și dimensiune transcendentă! 

Ne împinge să vedem lucrurile ca produse de comparat, inclusiv politica, reduse la două opțiuni (în SUA fie ești republican, fie ești dem, iar oricine nu se identifică cu aceste două viziuni nu este reprezentat). 

Mai mult, în fața unui context din ce în ce mai precar, în rândul claselor conducătoare predomină dorința de a păstra statutul dobândit și de a-l garanta copiilor lor, care deci nu mai educă după principii morale, ci în speranța că pot continua să facă parte din acea minoritate privilegiată care se bucură de prestigiu și prosperitate.

Acest ultim element explică de ce chiar și cercurile cultivate se pleacă în fața acestei forme de tiranie? 

Mă gândesc la universități care sunt din ce în ce mai mult un loc de circulație a gândirii unice.

„Este îngrijorător să văd câți dintre colegii mei de universitate le este frică să vorbească odată ce devin titulari. 

Ceea ce este deosebit de dureros este ceea ce se întâmplă în domeniul medical, unde circulă mulți bani!

Pentru a nu pierde banii distribuiți de companiile farmaceutice, mulți au tăcut despre originea de laborator a Covid, care a apărut recent din documente care-l inculpă pe Anthony Fauci. 

Ideea de „excelență”, atât morală, cât și intelectuală, a fost înlocuită cu o idee de succes care se manifestă în dobândirea de putere sau de bunuri: nu m-am gândit niciodată că voi fi înconjurat de atât de mulți oameni dispuși să se vândă”.

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).