Anti Fakenews

ITALIA: Farsa celor 857.000 de decese datorate "morții subite"!

ITALIA: Farsa celor 857.000 de decese datorate "morții subite"!

Din ce în ce mai multe studii științifice examinează creșterea patologiilor legate de inoculare (cum ar fi pericardita, miocardita, Guillain-Barré etc.). 

De exemplu, un studiu retrospectiv publicat în jurnalul Scientific Reports examinează

„Creșterea evenimentelor cardiovasculare de urgență în populația sub 40 de ani din Israel în timpul introducerii vaccinului și al celui de-al treilea val de Covid-19”,

în timp ce un studiu realizat de Yale Universitatea și publicat în revista Science Immunology, oferă noi perspective asupra inflamației cardiace post-vaccin, un efect secundar observat în special în rândul bărbaților tineri care au primit vaccinuri ARNm împotriva Covid-19. 

Pe de altă parte, Peru, care se confruntă cu o creștere amețitoare a cazurilor de sindrom Guillain-Barré (numărul deceselor din cauza acestui sindrom a crescut la patru, în timp ce cazurile au depășit 180 între ianuarie și iulie), a relansat posibila corelare a patologiei cu vaccinul, deja cunoscută presei și politicii din 2021.

Pe lângă studiile din ce în ce mai numeroase despre efectele secundare și mărturiile victimelor, deseori uitate și abandonate de instituții, știrea oferă aproape zilnic cazuri suspecte de „afecțiuni neașteptate” (morți subite) în special în rândul tinerilor și sportivilor, crescând astfel suspiciunea opiniei publice cu privire la o corelația dintre aceste evenimente și vaccinarea anti-covid.

Încă de la începutul inoculării anti-Covid, dezbaterea privind efectele secundare și bolile bruște a polarizat opinia publică între cei care preferă să minimizeze cazurile, acum la îndemâna tuturor, sau să deturneze atenția către alte lucruri (acuzându-i pe cei care vorbesc despre ele de „conspirație” sau de a fi „No Vax”) și care, într-un mod la fel de incorect și părtinitor, include orice deces sau boală accidentală într-un efect secundar al vaccinului. 

Aceștia din urmă, chiar dacă de bună credință și motivați de dorința de a convinge scepticii de riscurile vaccinărilor anti-Covid, nu fac altceva decât să urmeze aceleași metode de evanghelizare mainstream, dând dovadă de același fanatism în adaptarea datelor la interesele cuiva. 

De fapt, ambele facțiuni recurg la aceleași tehnici de manipulare, exploatând emoțiile oamenilor, modificând datele și scuturând teama de pericol iminent (Covid pe de o parte, boli neașteptate pe de altă parte).

Astfel, s-au răspândit și știri și date nefondate, unele chiar flagrant greșite, care nu fac altceva decât să otrăvească adevărul și să discrediteze acei cercetători și jurnalişti care încearcă, cu greu şi cu obiectivitate, să scoată la lumină datele reale despre efectele secundare și bolile bruște, neprevăzute. 

Un exemplu al acestei atitudini vine dintr-un tabel care a fost difuzat pe Twitter de cunoscutul medic Mariano Amici și care a devenit viral pe rețelele de socializare!

Pe baza principiului autorității, a fost distribuit de un medic, postarea a fost vizualizată de mii de utilizatori și distribuită de sute dintre ei, fără ca nimeni să verifice datele conținute în acest tabel.

Tweet-ul în cauză nu mai este disponibil deoarece, după cum se spune pe Twitter, a fost „șters de autorul său”. 

Însuși Amici a recunoscut ulterior pe Twitter că datele sunt greșite, dar nu toată lumea a observat-o dacă a citit tabelul distribuit de alții. 

Tabelul arată o creștere necontrolată și exponențială a datelor presupuse privind mortalitatea datorată bolilor bruște în Italia împărțită pe ani. 

Sursele numerelor conținute, se arată în tweet, ar fi Institutul Național de Statistică (Istat) și Institutul Superior de Sănătate (ISS). 

Tabelul în cauză conține presupuse date despre „decese din cauza bolilor subite în ultimii 5 ani în Italia”:

  • în 2018 ar fi fost „5.640” de boli subite,
  • „7.040” în 2019,
  • „7.420” în 2020,
  • „33.000” în 2021 și
  • „ 857.000″ în 2022. 

Subtextul tabelului este clar: aceste decese ar fi cauzate de vaccinul Covid. 

Este păcat că, cu tabelele Istat în mână, totalul deceselor în Italia în 2022, fără distincție de cauză, a fost de 713.499. 

Prin urmare, este imposibil ca în 2022 singurele decese din Italia din cauza „bolilor neprevăzute” să fi fost peste 857.000, după cum citim eronat în tabelul în cauză.

Mai mult, Istat nu publică date despre morțile subite, deoarece utilizează Clasificarea Internațională a Bolilor și a Problemelor de Sănătate Conexe (Icd-10), care nu are în vedere niciun cod specific pentru decesele cauzate de „boala neprevăzută”. 

Din acest motiv, datele privind îmbolnăvirile bruște referitoare la ceilalți ani din tabel sunt și ele nefondate. 

În plus, pe Twitter, conturile oficiale ale Istat și ISS au negat oficial că ar fi produs și publicat vreodată numerele conținute în tweetul în cauză.

Nu este nevoie să răspândești informații incorecte și evident exagerate, nici să modifici sau să îndoiești adevărul cu numere excesive!

Realitatea este la îndemâna tuturor și, deși este nevoie de timp, cu siguranță mai mult timp decât în cazul minciunii, aceasta demaschează mereu încercările de a o falsifica. 

Dimpotrivă, profesionalismul și prudența sunt necesare pentru a nu ocoli inchizitorii digitali și a discredita întreaga zonă a disidenței. 

Mai mult, este naiv și chiar ipocrit să criticăm „Sistemul” și tehnicile de manipulare dacă apoi recurgem la aceleași tehnici pe care le adoptă puterea pentru a modela opinia publică. 

Nu prin forța sau chiar prin înșelăciune putem denunța erorile narațiunii dominante și nici să convingem alți oameni să ne împărtășească gândirea. Chiar dacă aceasta este adevărată.

Sursa: lindependente.online

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).