Economie

LAVO: este bateria pentru stocarea energiei casnice care durează 30 de ani și este cu hidrogen

LAVO: este bateria pentru stocarea energiei casnice care durează 30 de ani și este cu hidrogen

Se numește Lavo și este o baterie pentru stocarea energiei casnice! Datorită caracteristicilor sale, se anunță a fi extrem de eficientă și de lungă durată (și destul de ecologică).

Această baterie prezintă o serie de avantaje printre care:

  • durabilitate,
  • eficientă,
  • sustenabilitate!

Se vorbește din ce în ce mai mult despre mașinile care funcționează pe hidrogen, dar transportul nu este singura aplicație a acestui element chimic.

De fapt, acumulatorul de energie pe care vi-l prezentăm în aceste linii este hidrogenul!

Este o baterie pentru transformarea energiei solare a panourilor fotovoltaice în energie, pentru stocarea ei într-un mod super-eficient și pentru investiția într-un produs energetic care poate fi utilizat cu adevărat pentru foarte mult timp (dar și ecologic, deoarece rezolvă o parte din problema eliminării deșeurilor).

Lavo, este bateria cu litiu și hidrogen pentru a face casele mai eficiente și pentru a avea o acumulare cu adevărat eficientă și masivă de energie curată.

Ce este Lavo

Lavo este, în esență, o baterie hibridă care utilizează ioni de litiu și hidrogen, pentru a obține un instrument de uz casnic pentru stocarea energiei de acasă.

Acest acumulator, de fapt, vă permite să stocați energia produsă, depozitând-o într-un sistem de fapt voluminos (1,6×1,2 metri, cu o adâncime de 40 cm), dar cu adevărat eficient.

Prin conectarea bateriei la invertorul solar și la sistemul sanitar al casei, sistemul folosește apă și electricitate pentru a rupe moleculele în hidrogen și oxigen, apoi le stochează într-o rețea de hidrură metalică care poate transforma hidrogenul înapoi în apă atunci când este acolo, obținând astfel energie electrică.

Capacitatea energetică

Această baterie cu litiu și hidrogen se mândrește cu o putere de 5kW, și mai presus de toate cu o capacitate energetică utilizabilă de 40kW, permițându-i astfel să alimenteze o locuință cu un consum mediu de energie pentru aproximativ două sau trei zile.

Datorită acestei capacități, bateriile de stocare cu hidrogen ar putea reprezenta, așadar, o soluție cu adevărat eficientă și un instrument valoros pentru invertoarele de acasă!

Echiparea casei tale cu un sistem de stocare bun, de fapt, este esențială pentru a valorifica cât mai bine energia curată, fără deșeuri.

De ce contează longevitatea

Startup-ul care a creat Lavo vorbește și despre durata medie de viață a acestor baterii: ipoteza este că fiecare invertor cu hidrogen va dura aproximativ treizeci de ani.

O perioadă foarte lungă de timp și, prin urmare, excelentă din punct de vedere al durabilității. Cu cât uneltele electrice și electronice au o viață mai lungă, cu atât se produc mai puține deșeuri greu de eliminat.

lavo

În anul 2021, acest proiect a reușit să câștige 2 premii în Australia!

Pe pagina de instagram a fost postat următorul mesaj:

“Suntem încântați să anunțăm că am primit distincția de aur în categoria Proiectare inginerească, ca recunoaștere a designului și inovației remarcabile pentru Sistemul de stocare a energiei cu hidrogen LAVO™ (HESS), alături de premiul pentru design, Good Design Award Best, pentru designul acestui produs.”

Sursa: instagram Lavo

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).