Sănătate

CDC: Doar 14% dintre adulții din America au primit unul dintre noile vaccinuri

CDC: Doar 14% dintre adulții din America au primit unul dintre noile vaccinuri

Adoptarea noilor vaccinuri COVID-19 este mai mică decât cea ideală, susțin Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

„Asumarea vaccinului COVID-19 este mai mică decât ne-am dori să vedem, iar majoritatea oamenilor vor avea o protecție suplimentară care poate reduce severitatea COVID-19”, a declarat CDC într-o declarație din 22 noiembrie.

Doar 14% dintre adulții din SUA au primit unul dintre noile vaccinuri, care a devenit disponibil în toamnă, potrivit datelor CDC.

Sondajele arată că oamenii nu primesc vaccinuri din cauza îngrijorărilor cu privire la efectele secundare și a lipsei de date clinice.

CDC a recomandat vaccinurile pentru aproape toți americanii, după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente le-a autorizat și aprobat în mare parte pe baza testelor pe animale.

Rezultatele testelor umane au fost raportate doar de la 50 de persoane.

CDC nu a răspuns solicitărilor de dovezi care să susțină afirmațiile sale că vaccinurile pot proteja împotriva bolilor severe.

Agenția a declarat miercuri că absorbția a fost mai mare în rândul persoanelor albe decât în rândul persoanelor de culoare și hispanici și a fost, de asemenea, mai mare în rândul celor cu asigurare decât în rândul celor neasigurați.

CDC a spus că lucrează „pentru a elimina barierele din calea vaccinării”, în parte, lucrând cu grupuri comunitare și „mesageri de încredere”, cum ar fi medicii, „pentru a consolida încrederea și conștientizarea vaccinului”.

CDC a spus că vestea bună a fost că persoanele în vârstă, care sunt mult mai probabil să fie spitalizate cu COVID-19 și să moară din cauza COVID-19, au primit vaccinul la rate mai mari, aproximativ trei din 10 au primit unul.

„Este esențial ca această populație să fie vaccinată pentru a se proteja împotriva rezultatelor severe ale COVID-19.

Vestea proastă este că mai mult de două treimi dintre adulții în vârstă nu au primit un vaccin actualizat împotriva COVID-19 și au nevoie de această protecție suplimentară”, a spus CDC.

CDC nu a furnizat date în declarația sa privind eficacitatea sau siguranța vaccinului.

Un hyperlink către o altă parte a site-ului agenției spunea că formulările actualizate „salvează vieți și previn spitalizările”, dar nu au arătat date care să susțină afirmația.

Recomandările CDC recunosc că sfatul s-a bazat pe anticorpii dintr-un studiu cu vaccinul Moderna și testarea pe animale cu vaccinul Pfizer.

Deși vaccinul Novavax este, de asemenea, disponibil, doar rezultatele testelor preclinice au fost făcute publice.

Printre cele 50 de persoane care au primit vaccinul Moderna într-un studiu clinic, răspunsurile anticorpilor au fost mai mari împotriva variantelor mai noi, comparativ cu înainte de primirea vaccinului.

Se crede că anticorpii protejează împotriva COVID-19, dar nu au fost stabiliți oficial ca o corelație de protecție.

CDC a spus că sfatul său se bazează parțial pe versiuni anterioare ale vaccinurilor.

„Pe baza a trei ani de experiență cu aceste vaccinuri, ne putem aștepta ca vaccinurile să sporească protecția și să salveze vieți”, a spus agenția.

Vaccinurile inițiale au fost înlocuite pentru că aveau performanțe din ce în ce mai proaste împotriva infecțiilor și a bolilor severe.

Versiunea care le-a înlocuit pe acestea, disponibilă din toamna lui 2022 până de curând, nu a protejat mult timp împotriva niciuneia dintre acestea, potrivit datelor observaționale.

Versiunea respectivă a fost, de asemenea, eliminată în absența datelor din studiile clinice.

CDC s-a confruntat cu critici din partea unor medici și parlamentari pentru că au făcut afirmații în mod repetat despre vaccinare fără date justificative.

„Nu fac o treabă bună, iar americanii știu mai bine decât să participe la experimentul lor anual COVID, deoarece nu au date randomizate”, a spus dr. Vinay Prasad, un critic frecvent CDC, într-un videoclip recent.

El a menționat că multe alte țări au redus recomandările privind vaccinurile împotriva COVID-19 și au numit recomandarea actuală a CDC „absolut nebună”.

Unii critici au subliniat modul în care sondajele indică faptul că încrederea publicului în agenție a scăzut în ultimii ani.

Rep. Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.), președintele Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei, și reprezentantul Morgan Griffith (R-Va.), președintele Subcomisiei pentru Supraveghere și Investigații a comisiei, au declarat săptămâna aceasta că noul director CDC, Dr. Mandy Cohen, pare să răspundă la întrebări pe 30 noiembrie.

„Încrederea publică a CDC a fost afectată ca urmare a mesajelor sale confuze și a altor eșecuri în timpul pandemiei COVID-19.

Această lipsă de încredere ar putea duce la complicații pe măsură ce America se îndreaptă spre sezonul bolilor respiratorii”, au spus aceștia într-o declarație comună.

„Așteptăm cu nerăbdare să auzim de la directorul Cohen despre modul în care agenția aplică lecțiile învățate în timpul pandemiei în îndrumările sale publice cu privire la bolile sezoniere obișnuite, cum ar fi gripa și RSV, astfel încât poporul american să fie echipat să ia cele mai bune decizii pentru ei înșiși și pentru familiile lor.”

Sursa: https://www.theepochtimes.com/article/more-people-should-be-getting-new-covid-19-vaccines-cdc-5534954

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).