Sănătate

CIA: raportul bombă care dezvăluie presupusa mușamalizare a originii virusului

CIA: raportul bombă care dezvăluie presupusa mușamalizare a originii virusului

Un denunțător CIA a declarat Congresului  că agenția și-a mituit proprii analişti pentru a spune că Covid-19 nu provine dintr-un laborator din Wuhan.

Potrivit unui ofițer veteran al agenției de „nivel superior”, CIA a repartizat șapte ofițeri într-o echipă de descoperire a originii Covid-19.

La sfârșitul investigației, șase dintre cei șapte au crezut că informațiile au indicat o evaluare cu încredere scăzută că Covid-19 își are originea într-un laborator din Wuhan, China. 

Al șaptelea membru, cel mai în vârstă din echipă, a crezut că a evoluat natural. Ceilalți șase au primit apoi „un stimulent monetar semnificativ pentru a-și schimba poziția”, potrivit anunțului. 

În cele din urmă, CIA a refuzat să facă o evaluare chiar și cu o încredere scăzută.

„Ambele concluzii se bazează pe ipoteze semnificative sau se confruntă cu provocări legate de raportarea conflictuală”, potrivit agenției. 

CIA a negat că se implică în luare de mită și a spus că va investiga acuzațiile. 

„La CIA ne angajăm să respectăm cele mai înalte standarde de rigoare analitică, integritate și obiectivitate.

Nu plătim analiștii pentru a ajunge la concluzii specifice. Luăm aceste acuzații extrem de în serios și le analizăm.

Vom ține comitetele noastre de supraveghere ale Congresului informate în mod corespunzător”, a declarat directorul de afaceri publice CIA, Tammy Kupperman Thorp, într-un comunicat. 

Congresmenii republicani Mike Turner și Brad Wenstrup, ambii din Ohio, care conduc comitetele de informații și, respectiv, cele Covid, au scris o scrisoare directorului CIA, William Burns, marți, cerând toate documentele pe această temă.

Legislatorii au stabilit un termen limită pe 26 septembrie pentru ca CIA să predea toate înregistrările care implică echipa de descoperire a COVID și toate comunicările cu FBI, Departamentul de Stat, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, și Departamentul de Energie despre această problemă.

Ei au amenințat că vor sancționa agențiile cu citații dacă nu se conformează. 

Departamentul de Energie, care supraveghează laboratoarele de cercetare biologică din SUA, a concluzionat cu „încredere scăzută” în februarie a acestui an că virusul provine cel mai probabil de la un laborator din Wuhan. FBI a concluzionat același lucru cu o încredere moderată. 

Alte cinci organisme de informații au concluzionat că transmiterea naturală, teoria că virusul a sărit de la un animal la o gazdă umană, este mai probabilă. 

Oficialii americani au rămas frustrați de înlăturarea de către China a propriilor eforturi de a ajunge la fundul originilor virusului.

Acum s-ar putea să nu ajungă niciodată definitiv la concluzia de unde a început totul, autoritățile din China au distrus unele mostre de virus și le-au folosit pe altele în cercetare, spun oficialii americani. 

Biroul Directorului de Informații Naționale a publicat un raport desecretizat în iunie, care a prezentat concluziile lor neconcludente. 

„Toate agențiile continuă să evalueze că atât o origine naturală, cât și cea asociată laboratorului rămân ipoteze plauzibile pentru a explica prima infecție umană”, se arată în raport. 

În această lună, aproximativ șapte milioane de oameni au murit de când virusul a răspândit pe tot globul, începând cu 2020.  

SURSA: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12509313/CIA-whistleblower-claims-agency-bribed-analysts-say-COVID-did-NOT-come-Wuhan-Bombshell-Republican-report-exposes-wider-virus-origins-cover-up.html

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).